Derneklere "şifre" uyarısı

Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği yetkileri Cumartesi günü Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde E-Dernek şifrelerinin verileceğini belirterek programa bütün derneklerin katılması tavsiyesinde bulundu.

GÜNDEM 4.02.2014 08:47:00 0
Derneklere

ŞİFRE ALMA ZORUNLULUĞU DOĞDU

 

Derneklerin iş ve işlemlerini yapabilmeleri için E-Dernek şifresi almak zorunda olduğunu belirten Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği yetkilileri, “Derneklerin iş ve işlemlerini elektronik ortamda yapabilmeleri için karar defterlerine E-Dernek kullanıcı olmak üzere e-mail alarak dernek başkanına yetki verilmesine dair karar fotokopileri ile birlikte Cumartesi günü saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde bulunmaları gerekmektedir. E Dernek şifresi almayan dernekler hakkında işlem yapılacaktır. Tüm dernek yöneticilerine de ilanen duyurulur. Bu toplantıya katılmayanlar fesh edilmek zorunda kalacaklar ya da şifrelerini İl merkezinden alacaklar” dedi.

 

BÜTÜN İŞLEMLERİNİ YAPABİLECEKLER

 

Dernekler Bilgi sistemi(DERBİS) projesinin tüm illerde uygulanmaya başladığını belirten yetkililer “Derneklerimizin beyanname, genel kurul sonuç bildirimi, yurt dışından yardım alma bildirimini, yerleşim yeri değişiklik bildirimini, dernek organlarının değişiklik bildirimi, taşınmaz mal bildirimini elektronik ortamda yapmalarına imkan sağlayan düzenleme dernekler yönetmeliğinin 96.maddesinin 31 Ocak tarihinde yürürlüğe girmesiyle hayata geçmiştir. Uygulamada birliğin sağlanması amacıyla, derneklerimiz DERBİS kurumsal yazılımına ilk girişte e-dernek uygulamasına giriş için kendilerine verilen kullanıcı adı ve parola ile giriş yapabileceklerdir, ayrıca elektronik ortamdan yapmış oldukları bildirimlerin çıktılarını alarak mülki idare amirliğine elden verilmesine gerek kalmayacaktır” diye konuştu.

 

Haber / Gökhan YILMAZ