2 mahalleye 112 merkezi kurulacak

Çerkezköy Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 14.00'da Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 4.02.2014 08:46:00 0
2 mahalleye 112 merkezi kurulacak

10 ADET KADRODA DERECE DEĞİŞİKİLİĞİ YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in başkanlık ettiği toplantıya meclis üyelerinden Asuman Azak, Ziya Osmanoğlu, Yüksel Sevil ve Vehbi Demirtaş, Aynur Düzgünel ve Habip Bilgin katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçilmeden önce Sağlık Bakanlığı’nın ambulans talebi hakkındaki yazısı oy birliği ile gündeme eklendi. Toplantının ilk gündem maddesinde ise belediyede münhal bulunan 10 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Gündem maddesinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Çerkezköy Merkez Eğitim ve Sosyal Hizmetlere Yardım Derneği’nin 496 ada 19 nolu parsel ile 1322 ada 5 nolu parselde plan tadilatı talebi görüşüldü. İlgili gündem maddersi de görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

BELEDİYE HİSSELERİ MALİKLERİNE SATILACAK

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün 804 ada 5 nolu parseli tahsisi talebi görüşüldü. İlçe Müftülüğü’nün talebinin görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda daha sonra 1171 ada 1 ve 8 nolu parsellere ilişkin imar planı tadilatı hakkındaki dilekçe görüşüldü. Bahse konu dilekçe de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi. Toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28.01.2014 gün ve 32 sayılı belediye hisselerinin satışı hakkındaki yazısı görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde 2, İstasyon Mahallesi’nde 1 ve Karaağaç’ta bulunan 1 parselin malikler tarafından satın alınması talebi oybirliği ile karara bağlandı.

 

İKİ YOL VAR

 

Sağlık Müdürlüğü’nün ambulans talebi ile ilgili yazısı hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Tekirdağ İl Sağlık Müdürü ile görüştüm. Bir adet tam donanımlı acil yardım ambulansı ile 1 adet hasta nakil ambulansının belediye tarafından temin edilerek, mülkiyeti belediyede kalmak şartıyla Sağlık Müdürlüğü’nün kullanımına sunulmasını talep ettiler. Doktor ve sağlık personellerini onlar görevlendirecek. Bu ambulanslar hem 112’de hem de nakillerde kullanılacak” dedi. Vatandaşların yararına bir karar almak istediklerini kaydeden Ali Ertem, “Tam donanımlı bir ambulansın maliyeti 130-150 bin TL arasında değişiyor. Bunun temin edilmesi için 2 yol var. Bakanlığın teknik şartnamesine göre ihale yapabiliriz. Bir de Devlet Malzeme Ofisi’nden ihalesiz olarak alabiliriz. Hem daha kısa zamanda temin edilir, hem de sorunsuz olur” ifadelerini kullandı.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

 

Ali Ertem, “Hasta nakliyle ilgili belediyemize ayda ortalama 3-4 talep geliyor. Fakat hasta nakil aracı olmadığı için vatandaşın talebini geri çevirmek zorunda kalıyoruz. İlçemizde 112 merkezleri de artırılmalı. Sağlık Müdürlüğü Fevzipaşa Mahallesi’nde ve Bağlık Mahallesi’nde birer 112 merkezi istiyor. Biz de binaları yaparak onlara teslim edebiliriz. 112 merkezleri artarsa kaza olaylarında olay yerine daha çabuk ulaşılabilecek. Hastalar için bir dakika bile çok önemli” dedi. Bir adet tam donanımlı acil yardım ambulansı ile 1 adet hasta nakil ambulansının Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ikinci oturumu Cuma günü saat 14.00’da yapılacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ