Çetinkaya, "Bizsiz alınan kararlar her zaman eksik olacaktır"

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi dün saat 14.00'da Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM 4.02.2014 08:46:00 0
Çetinkaya,

ENGELLİLERE YÖNELİK BİR EĞİTİM PROGRAMI BAŞLATILABİLİR

 

Ziyaretten duyduğu memuniyeti dile getiren Adem Tuncel, “Geçtiğimiz günlerde Halk Eğitimi Merkezi’nde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Kaymakamımız başkanlık etti. Toplantının amacı Çerkezköy’de toplu bir Halk Eğitimi faaliyeti gerçekleştirebilmekti. Birçok kuruluş toplantıya davet edildi fakat Kaymakamımız katılımın yeterli olmadığını belirtti. Bu toplantıda TSD Çerkezköy Şubesi’nin de bulunması gerekirdi. Kaymakamımız bu yönde talimat verdi. Siz de toplantıda dernek olarak kendinizle ilgili birşeyler söyleyebilirdiniz. Engellilere yönelik bir eğitim programı başlatılabilir. Kaymakamımız Metin Kubilay bu tür projelere açık” dedi.

 

BİZ HER DAVETE AÇIĞIZ

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün gece gündüz Çerkezköy’ün her yerini gezdiğini ifade eden Hayrettin Çetinkaya, “Bu tür toplantılarda engelliler derneğinden de birilerinin olması her zaman faydalıdır. Aksi takdirde alınan kararların bir tarafı her zaman eksik kalacaktır. Biz her davete açığız. Biz toplantıya davet edilmediğimiz için eleştirmiştik. Biz de bu toplumda yaşıyoruz. Kamu yararına çalışan bir derneğiz. Bizim bu tarz toplantılara özellikle davet edilmemiz gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’DE HALA AİLE YAPISI VAR

 

Basın mensuplarının “Çerkezköy’de zihinsel engellilere yönelik parmak izi uygulaması yapılıyor mu?” sorusunu yanıtlayan Âdem Tuncel, “Şuan ilçemizde bununla ilgili bir çalışma yok. Bizde zihinsel engellilerimizin kayıtları mevcut. Çerkezköy’de hala aile yapısı var. Fakat ilçemizde kimsesiz insanlarla ilgili bir kayıt altına alınmasına yönelik çalışma yürütüyoruz” dedi. Konuyla ilgili bir anıyı paylaşan Hayrettin Çetinkaya, “Ozan adında bir otistik çocuğumuz var. Dergileri çok sever. Her gittiği yerden dergi ister. Birgün gittiği bir dükkandan pos makinesi almış. Yakalanmış ve savcılığa sevkedilmiş. Şuan mahkemeye çıkma durumu söz konusu” diye konuştu. TSD Çerkezköy Şubesi yönetimi daha sonra Kızılpınar’da faaliyete geçen Rehberlik Araştırma Merkezi’ne ziyarette bulundu.  

 

Haber / Ahmet KILAVUZ