Uyuşturucu operasyonunda 4 tutuklama

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan uyuşturucu operasyonunda, 60 bin TL değerinde uyuşturucu madde ele geçi

GÜNDEM 28.01.2014 18:56:00 0
Uyuşturucu operasyonunda 4 tutuklama

1 KİLO 30 GRAM BONZAİ UYUŞTURUCU MADDESİNE EL KONULDU

 

Edinilen bilgilere göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköy’de ikamet eden A.Y. ve T.U.'nun İstanbul'dan temin ettikleri uyuşturucu maddeleri E.K. aracılığıyla Tekirdağ'da bulunan N.P. ve C.B. isimli uyuşturucu madde satıcılarına getirdikleri, bu iki şahsın da uyuşturucu maddeleri, madde bağımlılarına satacakları şeklinde bilgi edinmesi üzerine, adli makamlardan alınan izinle operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, İstanbul’dan Tekirdağ’a gelen iki şahıs Tekirdağ il merkezi girişinde yakalandı. Şahısların elinde bulunan poşet içindeki 1 kilo 30 gram bonzai uyuşturucu maddesine el konuldu. Konuyla ilgili olarak Tekirdağ’da bulunan torbacı konumundaki iki şahıs daha yakalanarak gözaltına alındı.

 

PİYASA DEĞERİ 60 BİN TL

 

Yakalanan şahısların üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen bin 500 TL'ye de el konuldu. Devam eden operasyonlarda, farklı zamanda İstanbul'dan Tekirdağ'a uyuşturucu madde getireceği tespit edilen bir şahıs daha yakalandı. Şahsın yanında bulunan poşet içerisinde 50 paket halinde satışa hazır vaziyette bonzai maddesine el konuldu. Ele geçirilen bonzai maddesinin piyasa fiyatının yaklaşık 60 bin TL olduğu tespit edilirken, konuyla ilgili yakalanarak gözaltına alınan 5 zanlı adli makamlara sevk edildi. Şahıslardan 4'ü, "Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçundan tutuklanırken, 1 şüpheli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Haber / Gökhan YILMAZ