Dedektör köpek iş başında

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule yolcu salonu gümrük sahasında, Türkiye'den çıkış yapmak isteyen İran plakalı bir otomobilde 6 kilo 642 gram afyon sakızı ele ge

GÜNDEM 9.01.2014 18:13:00 0
Dedektör köpek iş başında

6 KİLO 642 GRAM AFYON SAKIZI ELE GEÇİRİLDİ

Edinilen bilgiye göre, sürücülüğünü İran uyruklu H.S.'nin yaptığı, İran uyruklu A.E.S.'nin ise yolcu olarak bulunduğu İran plakalı otomobilde, şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde X-Ray taraması yapıldı. Yapılan taramada şüpheli yoğunluk tespit eden görevliler, yoğunluk bulunan bölgeye Narkotik dedektör köpeği Bonny'nin de aşırı tepki vermesi üzerine detaylı arama yaptı. Aramada aracın yakıt deposu olan Lpg tankına gizlenmiş 129 adet şeffaf bant ile sarılı şekilde 6 kilo 642 gram afyon sakızı olduğu düşünülen madde ele geçirildi.

DEĞERİ 900 BİN TL

6 kilo afyon sakızının 1.5 ton haşhaşın işlenmesi sonucu üretildiği bildirilirken, 6 kilo afyon sakızının değerinin 900 bin TL olduğu kaydedildi. Olayın ardından araç sürücüsü H.S. tutuklanırken otomobilde yolcu olarak bulunan A.E.S. serbest bırakıldı. Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor. Konuyla ilgili olarak Kapıkule'de açıklama yapan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, yakalama şekli olarak başarılı bir operasyon olduğunu söyledi. Tankın içini açmak için sanayi sitesinde kesildiğini dile getiren Yalçın, "Patlama tehlikesinden dolayı içine su dolduruldu ve öyle kesildi. Biliyorsunuz 6 kilo afyon sakızını elde etmek için 1.5 ton afyon işleniyor. Yakalanan maddenin piyasa değeri 900 bin TL civarında olarak yansıyor. Bu olay yeni yılın ilk yakalaması olarak kayıtlara geçti" ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KILAVUZ