1 yılda 220 çocuk kayboldu

Edirne Emniyet Müdürlüğü verilerine göre çocukların karıştığı olay sayısında bir önceki yıla görev önemli bir artış yaşandı.

GÜNDEM 9.01.2014 18:11:00 0
1 yılda 220 çocuk kayboldu

ÇOCUKLAR 1 YILDA BİN 241 OLAYA KARIŞTI

Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, müdür yardımcıları, şube müdürleri, amir ve komiserlerin katıldığı 2013 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. Asayişten Sorumlu Emniyet Müdürü Ertem Çağlar'ın yaptığı sunumda, Çocuk Şube Müdürlüğü’nün faaliyet kısmı dikkat çekti. Buna göre 2012 yılında çocukların karıştığı olay sayısı 918 iken, bu sayı 2013’te bin 241’e yükseldi. Aynı şekilde bir önceki yılda 135 çocuk kaybolurken 2013 yılında bu sayısı 220’ye ulaştı.

STK’LAR TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Çocukların karıştığı olaylarla ilgili açıklamada bulunan Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, çocukların suça bulaşmaması için ailelere ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görev düştüğünü söyledi. Polisin kanun uygulayıcısı olduğunu vurgulayan Ceylan, “Kanunların bize verdiğini biz uygularız. Fakat burada sivil toplum kuruluşlarına ve ailelerin üzerine düşen çok önemli bir olay var. Bu çocukların korunması, suça bulaşmaması için engellenmesi gerekiyor. Görüyorsunuz 2012 ile 2013 yılı arasında bir artış var. Burada ailelerin, sivil toplum kuruluşlarının bu iş için taşın altına elini koymaları gerekiyor. Yoksa bu çocukların suç işleme oranları hızla artmaya başlayacak” dedi.

ÇOCUKLARIN EĞİTİLMESİ GEREKİYOR

Çocukların ülkenin geleceği olduğunu dile getiren Ceylan, “Biz şimdiden suç makinesi gibi bunları yetiştirirsek ileride önünü alamayacağımız şekilde bir oluşuma geçer bunlar. Onun için eğitilmesi, sahip çıkılması ve korunması gerekiyor. Sizin vasıtanızla kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum. Biz polis olarak suç işleyeni alıp, adliyeye çıkartırız. Ama bunun öncesinde çocukların suç işlememesi için, suça bulaşmamaları için o ortamların kaldırılması lazım. Onların bu suçlara gitmemesi gerekir. Bu engelleyici ve önleyici tedbirlerin de sivil toplum kuruluşları ve ailelerin alması gereken önlemler” ifadelerini kullandı.

Haber / Emine LALE