Köprülü, "AK Parti, kamuoyunu aldatmaya çalışıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi sundu.

SİYASET 9.01.2014 17:41:00 0
Köprülü,

EN ÇOK BAKAN AK PARTİ DÖNEMİNDE DEĞİŞTİRİLDİ

Türkiye’de en fazla Milli Eğitim Bakanı’nın AK Parti iktidarı döneminde değiştiğini ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “Çözümü sadece Bakan değiştirme odaklı gören hükümet eğitim alanında hem niceliksel hem de niteliksel anlamda büyük sıkıntılara sebep oldu. Milli Eğitim Sistemi’nin sıkıntılarının yüksek boyutlarda olduğunu eğitim uzmanları her fırsatta dile getirirken,  Milli Eğitim alanında yapılan yatırımları sadece şaşalı basın toplantıları ile halka anlatan AK Parti iktidarı kamuoyunu bu şekilde aldatmaya çalışmaktadır” diye konuştu.

EKSİKLİKLER HEM ÖĞRENCİLERİ HEM DE VELİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

Tekirdağ’ın 21. yüzyılda Avrupa kenti olarak nitelendirileceğini öne süren CHP’li Köprülü, “Tekirdağ’da bile bugün birçok okul ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Saray’da ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki 35 okulda yaşanan eksiklikler hem öğrencileri hem de velileri çileden çıkarmıştır. Öğretmen ve derslik eksikliklerinin yanında hizmetli kadrosunda ve yardımcı personel konusunda da sıkıntılar yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.

BİR GİRİŞİMDE BULUNACAK MISINIZ?

Saray’da eğitim veren 35 okulda öğretmen ve derslik eksikliğinin yanında,  yardımcı personel, hizmetli kadrosu verilmemesi sebebiyle büyük sıkıntılar yaşandığını kaydeden Emre Köprülü, “Bu durumu düzeltmek adına bir girişimde bulunacak mısınız? Bakanlığınız tarafından, her okulda bulunması gereken kaloriferci-temizlikçi kadrolarının bu okullara verilmediği doğru mudur? Okullarımızın yaşadığı bu eksiklikleri gidermek vatandaşlardan vergi toplayan devletin görevi kapsamında iken, Okul Aile Birliklerinin kendi bütçelerinden sağlamak zorunda kaldıklarını ve velilerin zor durumda kaldıklarından haberdar mısınız?” sorularını sordu.

Haber / Gökhan YILMAZ