Dünden bugüne Türk tarımı anlatıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği Muratlı Şubesi'nin hazırladığı, 'Kemalist Bakışta Türk Tarımı' adlı konferans, ilçe halkından büyük ilgi gördü.

SİYASET 9.01.2014 13:37:00 0
Dünden bugüne Türk tarımı anlatıldı

ÇİFTÇİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Muratlı Belediye Düğün Salonu'nda organize edilen konferansta dünden bugüne Türk Tarımı anlatıldı. Seminere Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, CHP Muratlı İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, Muratlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ertekin Günaçtı, Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı İbrahim Özyurt, Muhtar Adem Turnacı, Türk Kızılayı Muratlı Şubesi Başkanı Yüksel Tıranbeşli ve bir çok siyasi parti temsilcisi ile çiftçiler katıldı.Toplantıya konuşmacı olarak katılan Ziraat Mühendisi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu tarım politikasının çiftçilerin ekonomik yaşantılarını iyileştirmek, tarımsal üretimi kamu yararına düzenlemek, kırsal toplumların refahını yükseltmek ve tüketicileri aşırı fiyat artışlarından korumak amacıyla uygulanan devlet önlemleri dizisi olduğunu ifade etti.

TARIMSAL İLAÇ SATIŞLARI DÜŞÜYOR

Ekonomik krizin tarım sektörünü de vurduğunu sözlerine ekleyen Gaytancıoğlu, "Giderek daha fazla çiftçi mahkemelik olurken, borçlarını ödeyemeyen çiftçiler topraklarını düşük fiyattan satmak zorunda kalıyor. Her geçen gün daha fazla çiftçi ödeyemediği krediler yüzünden mahkemelik olurken tohum, tarım ve zirai ilaç satışları belirgin bir biçimde düşüyor. Öte yandan hayvancılığa da önem verilmelidir. Türkiye tarımının ve ekonomisinin birçok sorunu başta terör ve göç hayvancılıkla çözümlenebilir. Çünkü hayvancılık emek yoğun bir üretim faaliyeti olup, tarım işletmelerinde atıl haldeki iş gücünün değerlendirilmesinde önemli role sahiptir. Hayvancılık bir devlet politikası olmalıdır" dedi. ADD Muratlı Şubesi Başkanı Bekir Aktaş, konuşmacı Gaytancıoğlu'na çiçek vererek tüm katılanlara teşekkür etti.

Haber / Gökhan TEKER