Seçmen listeleri 2 hafta askıda kalacak

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada seçmen listelerinin bugün saat 08.00'da muhtarlıklarda askıya çıkarılacağı ifade edildi.

GÜNDEM 9.01.2014 13:28:00 0
Seçmen listeleri 2 hafta askıda kalacak

SEÇMENLER LİSTELERİ KONTROL ETMELİ

Seçmen listelerinin 23 Ocak Perşembe günü saat 17.00’a kadar askıda kalacak. İlçe Nüfus müdürlüğü yetkilileri, muhtarlık bölgesi askı listelerinde kayıtlı olan seçmenlerden, kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik olanların, askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştirenlerin ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde seçmen listesinde ismi bulunmayanların nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. Yetkililer, bu kişilerin adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, monerden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisini yanlarında bulundurmaları gerektiğini söyledi.

OYUNU ÇERKEZKÖY’DE KULLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPMALI?

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören ve oyunu Çerkezköy’de kullanmak isteyen öğrencilerin, öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarınını ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin belgelerle ilgili nüfus müdürlüklerine başvurması gerektiğini ifade eden yetkililer, “Nüfus müdürlükleri, kendilerine yapılan bu başvurular üzerine gerekli incelemeyi yapacak. Adres beyan formuna ‘adres değişikliği yapılmasında sakınca vardır ya da yoktur’ şerhini gerekçesi ile yazıp onaylandıktan sonra, seçmene verecek ve seçmen bu belgeleri ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edecek” açıklamalarında bulundu.  

KAYITLAR, İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI TARAFINDAN KONTROL EDİLECEK

3- 23 Ocak tarihleri arasında yerleşim yeri değişikliği ve kayıt düzeltme için başvuranlara ilişkin kayıtların, ilçe seçim kurulu başkanlığı tarafından kontrol edilerek bir karar verileceğini söyleyen yetkililer, “Adres kayıt sisteminde gerekli düzeltme ve kaydın yapılabilmesi için söz konusu karar ilgili nüfus müdürlüğüne gönderilecek. Nüfus müdürlüğü de bu karar uyarınca işlem yapacak. Bu nedenle, nüfus müdürlükleri 3 Ocak’tan 23 Ocak’a kadar ilçe seçim kurulu başkanlığının kararı olmadıkça adres değişikliği işlemi yapmayacak. Seçmen niteliğine sahip olduğu halde seçmen listesinde ismi bulunmayanlar, başka bir muhtarlık bölgesi seçmen listesinde yazılı olup da sürekli oturmak amacı ile listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelenler, öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık yahut ekisklik bulunanlar ve nüfus olay bilgisi değişenler, ilgili nüfus müdürlüğüne başvuracak” ifadelerini kullandı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU DA HİZMET VERECEK

30 Mart seçimlerinde oy kullanacakların yer alacağı seçmen listeleri, İlçe Seçim Kurulu tarafından 7 Şubat’ta kesinleşecek. Bu nedenle 24 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında adres kaydı yapılmayacak. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için 10-23 Ocak tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de nüfus müdürlüğü Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet verecek.

Haber / Ahmet KARDEŞ