Elektrik kesilen köylerde hayat durdu

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı 8 köyde dün uzun süreli elektrik kesintisi yaşandı. Eskitaşlı'da Şehit Er Recep Savaş Sinar İlkokulu öğrencileri kesinti nedeni ile ısınamayınca öğr

GÜNDEM 9.01.2014 13:04:00 0
Elektrik kesilen köylerde hayat durdu

EN BÜYÜK MAĞDURİYETİ ÖĞRENCİLER YAŞADI

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Eskitaşlı, Turgutbey, Yenitaşlı, Hamzabey, Ceylanköy, Tatarköy, Celaliye ve Osmancık köylerinde önceki gün saat 16.30'dan itibaren 5 dakikada bir kesilen elektrikler gece 00.00'da tamamen kesildi. Dün sabah saat 11.00'a kadar verilemeyen elektrik nedeni ile köylerde hayvanlar sağılamadı, elektrikle çalışan aletler zarar gördü. Kesintiden dolayı en büyük mağduriyeti ise Eskitaşlı'da taşımalı öğretim yapılan Şehit Er Recep Savaş Sinar İlkokulu ve Ortaokulu yaşadı. Bölgede en çok öğrencinin bulunduğu taşıma merkezi okulda ilkokul 4. sınıf öğrencileri elektrikler kesilince kaloriferlerin yanmamasından dolayı ortaokul binasındaki boş sınıflara taşındı. Ceylanköy, Hamzabey, Ertuğrul, Karaağaç ve Turgutbey köyünden toplam 116 öğrencinin taşımalı olarak eğitim öğretim gördüğü okulda jeneratör bulunmaması okul personeli ve öğrencileri mağdur etti.

ELEKTRİK ARIZA HATTI HERHANGİ BİR CEVAP VERMEDİ

Okulda öğrencilerin saatlerce elektriksiz ve soğukta ders görmesi üzerine Okul Müdürü İzzet Arslan 186 Elektrik Arıza Hattı'nı aradıklarını ancak kendilerine arızanın ne zaman giderileceği ile ilgili herhangi bir cevap verilmediğini belirtti. Durumdan haberdar olan Köy Muhtarı Selami Tezcan ve Aza Serdar Türkan Şehit Er Recep Savaş Sinar Ortaokulu'na gelerek Müdür İzzet Arslan'dan konu ile ilgili bilgi aldı. Muhtar Selami Tezcan, jeneratörü bulunmayan okula köy muhtarlığına ait jeneratörü vereceklerini belirtti. Eskitaşlı'da köy kahvehanesi ve bakkal gibi iş yerleri çalışamazken, sabah süt sağmak için ahıra giren köylüler otomatik süt sağma makineleri çalışmadığı için hayvanlarının sütünü sağamadı. TREDAŞ yetkilileri ise elektrik kesintilerine geç de olsa müdahale ederek sorunu giderdi.

Haber  / Gökhan TEKER