Şarköy üzüm ve zeytini sertifikalandı

Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre uygulanan proje ile 2013 sezonunda üretilen tüm üzüm ve zeytin sertifikalandırıldı.

GÜNDEM 9.01.2014 13:02:00 0
Şarköy üzüm ve zeytini sertifikalandı

AMAÇ İHRACATI ARTTIRMAK

Sofralık Üzüm ve Zeytin Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’nin, Şarköy’de geleneksel yöntemlerle Gaziköy ve Yayaköy’de sofralık üzüm ve Eriklice’de zeytin tarımı yapan üreticilere uygulandığını belirten yetkililer, “Projenin amacı iyi tarım uygulamalarının Tekirdağ’da yaygınlaştırılması ve kontrolüdür. İyi tarım uygulamaları çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliğini sağlayan bir tarımsal üretim metodudur. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere,  uluslararası ticarete konu olan yaş meyve sebzede tüketici talepleri doğrultusunda, iyi tarım sertifikalı ürünler tercih edilmektedir. Bu nedenle ile iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması sonucunda ve tüketicilere güvenilir ürün arzının sağlanması, İlimizin ve ülkemizin yaş meyve sebze ihracatının artırılması amaçlanmaktadır” açıklamalarında bulundu.

PROJE UYGULANMAYA DEVAM EDECEK

2013 yılında üzüm ürününde S.S. Yayaköy T.K.K. ve S.S. Gaziköy T.K.K.’nde, Zeytin ürününde ise S.S. Eriklice T.S.K.’de olmak üzere üç adet gurup sertifikasyonunun başarıyla tamamlandığını ifade eden Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, “Finansmanı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan Sofralık Üzüm ve Zeytin Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi, 2014 yılında da üretici sayısı ile alan miktarı arttırılarak uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber / Gökhan YILMAZ