İrtem, "Hava kirliliğinin azalması size bağlı"

Hayrabolu Belediye Başkanlığı ve Edirne Makine Mühendisleri Odası işbirliği ile kalorifer ateşçilerine yönelik seminer verildi.

GÜNDEM 9.01.2014 11:31:00 0
İrtem,

ATEŞÇİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR ANLATILDI

Belediye Meclis Salonu’nda verilen seminerde Edirne Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Tetik, katılımcılara çevre bilincinin oluşturulması ve hava kirliliğinin azaltılması, ateşçilerin bilinçli yakma sistemleri ve bu sitemlerin iyileştirerek verimli bir yakmanın nasıl yapılması gerektiği, periyodik kazan kontrolleri, kazan dairelerinde ateşçilerin uyması gereken kurallar ve kaliteli kömür kullanılması hakkında katılımcılara çeşitli bilgiler verildi.

ANLATILANLAR BİREBİR UYGULANMALI

Toplantı sonunda katılımcılara belgelerini veren Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, kışın temiz ve sağlıklı bir havanın ancak kalorifer kazanlarının ateşçilerinin anlatılanları birebir uygulayarak sağlanacağının unutulmaması gerektiği belirterek, "Kışın yaşanan hava kirliliğinin daha az yaşanması için siz ateşçilerin kaloriferleri sağlıklı bir şekilde yakmanıza bağlı. Umarım düzenlediğimiz bu seminer sizlere katma değer sağlar" dedi. Belediye Başkanı İrtem, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tetik ile yönetim kurulu üyelerine çini tabak ve fincan takımı hediye etti.

Haber / Gökhan TEKER