Yörük, "Hizmet sektörü çok önemlidir"

Trakya Üniversitesi Turizm ve Otelcilik uygulama merkezinin açılışını gerçekleştirildi. Ayşekadın Yerleşkesinde açılışı gerçekleştirilen uygulama merkezinde öğrencilerin çalışmalar ya

GÜNDEM 9.01.2014 11:29:00 0
Yörük,

MENÜYÜ ÖĞRENCİLER HAZIRLADI

Rektör Prof. Dr. Yener Yörük'ün yanı sıra Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Emin İnağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu'nun katıldığı açılış töreninde, öğrencilerin hazırlamış olduğu özel menü katılımcılara ikram edildi. Menüde yer alan keçi peyniri eşliğinde frambuaz soslu Rezene, Füme biber çorbası, Tereyağlı kuskus eşliğinde incik tandır, yaban mersini soslu kabak peltesi çok beğenildi.

EDİRNE’YE ZENGİNLİK KATIYOR

Rektör Prof.Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmada yeni açılan uygulama merkezi ile öğrencilerin buradan faydalanacağını kaydetti. Bu merkezin Edirne'de gelişen turizme katkı sağlaması beklendiğini belirten Yörük, “Hizmet sektörü çok önemlidir. Edirne'de hizmet sektöründe hizmet etmek çok önemli, burada yetişenler turizme hizmet edecek. Buradan alacakları eğitimle Edirne'ye katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Edirne'nin mutfağı da zengin çeşidi ile dikkat çekiyor. Özellikle saray mutfağında yapılan yemekler, ciğer, köfte gibi yiyeceklerin yanında Edirne'ye yiyecekte zenginlik katıyor" dedi. Öğrencilerin hazırlamış oldukları yemeklerin lezzetini beğenen katılımcılar görüşlerini de belirtti. Ayrıca yemekleri hazırlayan öğrenciler, günün anısına hep birlikte fotoğraf çektirdiler.

Haber / Menşure KARDEŞ