Ertem "Bu karar kabul edilemez"

Çerkezköy Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci birleşimi dün saat 14.00'da Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 8.01.2014 19:07:00 0
Ertem

MECLİS 2 EKSİKLE TOPLANDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya meclis üyelerinden Ziya Osmanoğlu ile Yüksel Sevil katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde, bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen 359 ada 2 nolu parselle ilgli imar planı yapılması talebi görüşüldü. Çerkezköy Mal Müdürlüğü’nün, Bağlık Mahallesi sınırları içinde bulunan 29 bin 362 metrekarelik parsel içindeki park alanının spor tesis alanına dönüştürülmesi hakkındaki talebinin uygun görüldüğü komisyon raporu, meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

KOMİSYON RAPORU OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda yine İmar Komisyonu’na İstanpol Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin plan değişikliği talebine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1169 ada 6 numaralı parsel malikleri tarafından hazırlatılan imar planı değişikliği, bahse konu parselin tamamı konut alanı fonksiyonundan çıkarılarak özel spor tesis alanı fonksiyonuna alınması, uygulama yapılacak olan alanın da yapılaşma şartları doğrultusunda E: 0.30 olarak düzenlenmesine ilişkin komisyon raporu da oybirliği ile kabul edildi.

YALIBOYU IOSB PLANLARI ONAYLANDI

Toplantının son gündem maddesinde ise Veliköy Belediye Başkanlığı’nın Veliköy Yalıboyu IOSB alanına ait nazım imar planı ve uygulama imar planı revizyonu hakkındaki İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Veliköy Belediyesi tarafından bir önceki toplantıda görüşülerek onaylanan Yalıboyu Islah OSB’ye ait revizyon imar planları ve ekleri Çerkezköy Belediyesi’nin onayına sunuldu. Komisyon tarafından kabul edilen Yalıboyu IOSB’ye ait 1 / 5000 ölçekli nazım ve 1 / 1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ve ekleri oybirliği ile karara bağlandı. 

MAHKEMENİN KARARINI UYGULAYACAĞIZ

Toplantının dilek ve temenniler kısmında İdari Mahkeme tarafından durdurulan ücretli otopark uygulaması hakkında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bu uygulamanın Türkiye’nin her yerinde yapıldığını söyledi. Ücretli otopark uygulamasının Çerkezköy’ün seçilmiş insanlarının aldığı bir karar olduğuu kaydden Başkan Ali Ertem, “Bu karara ‘raporlamışsanız iptal ediyoruz’ diyorlar. Kabul edilebilir bir şey olarak görmüyoruz. Ama mahkeme kararıdır ve mahkemenin kararını uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

Haber / Gökhan YILMAZ