Korkmaz, "İşinize gücünüze bakın"

Kızılpınar Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.30'da Meclis Toplantı Salonu'nda 3 meclis üyesinden eksik bir şekşilde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 8.01.2014 18:31:00 0
Korkmaz,

KIZILPINAR’DA BUNLAR DA OLACAK MIYDI

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantı öncesi beldede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Faruk Korkmaz, Ankara’dan gelen bir vatandaş ile birlikte su deposuna gittiklerini belirterek, vatandaşın “Kızılpınar’da bunlar da olacak mıydı” diye konuşarak gözyaşlarına hakim olamadığını ifade etti. Daha sonra Kızılpınar Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret ettiklerini söyleyen Başkan Korkmaz, “Vatandaşlarımız, ‘Bu çocuklarımız Çerkezköy ve Veliköy’e yürüyerek gidiyorlardı’ dediler ve bizlere memnuniyetlerini ilettiler” diye konuştu.

BUNLARI BİRLİKTE BAŞARDIK

Geçtiğimiz gün Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy Erzurumlular Derneklerinin Kızılpınar Kültür Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirdiğini anımsatan Faruk Korkmaz, “Vatandaşlarımız Kültür Merkezimizi gezdiler. Ders çalışan ve oyun oynayan çocuklarımızı gördüler. Bu durum onları çok mutlu etti” dedi. Kızılpınar’da yapılan bu hizmetlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Faruk Korkmaz, “Biz Kızılpınar’a büyük eserler yaptık. Gelecek nesillere güzel bir miras bıraktık. Çok Programlı Lise’de Etüt Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi kuruldu. Çorlu, Karaağaç, Veliköy ve Çerkezköy’deki engelli vatandaşlarımıza buradan raporlar verilecek. Ben çalışanlarımla, memurlarımla, işçilerimle, meclis üyelerimle ve vatandaşlarımla gurur duyuyorum. Bunları birlikte başardık ve birlikte yürümeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

10 GÜN İÇİNDE ASFALT ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ

Su ile ilgili çalışmalar kapsamında sona yaklaşıldığını söyleyen Faruk Korkmaz, “Vatandaşımız, 10 gün içinde pırıl pırıl su içecek. Kızılpınarf’da Asbes borular tarih oluyor. Halkımız artık arıtılmış bir şekilde su içecek. Bizler Kızılpınar’da tarih yaptık. Kim ne derse desin bizim vicdanımız rahattır. Bıraktığımız eserler bize yeter. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok” dedi. Asfaltlama yapmak için su çalışmalarının bitmesini beklemeyeceklerini söyleyen Korkmaz, “Çalışmalarımız seçim gününe kadar devam edecek. Biz vatandaşın güvenini hiçbir zaman kaybetmedik. 30 Mart’tan sonra da hizmete devam edeceğiz. Çerkezköy Belediyesi’nden asfalt için izin geldi. Asfalt için ihale yapacağız. 10 gün içinde ihale tamamlandıktan sonra İstiklal Caddesi’nden asfalt çalışmalarına başlayacağız” dedi.

SİZİN GENEL MERKEZLE NE İŞİNİZ VAR

Konuşmasında, Büyük Birlik Partisi’ne geçeceği iddialarını da yanıtlayan Faruk Korkmaz, “Ben AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayıyım. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Fakat Genel Merkeze kadar gidip de ‘Faruk Korkmaz Büyük Birlik Partisine geçecek’ diye konuşan insanların iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Sizin Genel Merkezle ne işiniz var. Benim ağzımdan çıkacak olan cümlelere bakın. İşinize gücünüze bakın. Hizmet sevdası ile yolumuza devam ediyoruz. Halkımız işini biliyor. Bu dedikoduları yayanlar haddini bilsin” dedi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Başkan Korkmaz’ın konuşmasının ardından toplantıya geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu’na Ahmet Günay, Nevzat Teker, Yavuz Kütük, İbrahim Eren ve Hüseyin Şenses seçildi. Toplantınn bir sonraki gündem maddesinde ise belediye meclisinin üç aylık dönemde tatil yapmaması oy birliği ile kabul edildi. Toplantınn son gündem maddesinde ise dilekçeler görüşüldü. Kızılpınar S.S. 61 nolu Minibüsçüler Kooperatifi’nin İstanbul City Palmiye konutları güzergahına gidip gelmeleri için yapmış oldukları talep meclis tarafından Ali Kaya Bektaş’ın red oyuna karşılık oy çokuluğu ile İmar Komisyonu’na gönderildi. Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin belediyeye ait gençlik merkezi haricinde, düğün salonu, konferans salonu ve dükkanın eğitim, öğretim ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere kiraya verilmesi talebi ise meclis tarafından oy birliği ile red edildi. Erdal Zengin’in kendi adına kayıtlı bulunan 444 ada 32 parseldeki 714.56 metrekare arsası üzerinde bulunan belediyeye ait 155.97 metrekarelik hisseyi satın alma talebi ise oy birliği ile kabul edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ