Bağımlılığa giden yol sigarayla başlıyor

Edirne Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ve Edirne Belediyesi ile yürütülen Cansuyu projesi kapsamında madde bağımlılığı ile mücadele için başlatılan bilgilendirme semineri bu kez de Edirne Yıld

GÜNDEM 8.01.2014 13:51:00 0
Bağımlılığa giden yol sigarayla başlıyor

ARKADAŞ SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Edirne Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğünden Polis memuru Hatice Barışıkdemir ile Edirne Belediyesi Aile ve Evlilik Danışmanlığı Birimi personellerinden Uzm. Psikolojik Danışman Esra Selvi Edirne Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek gençlerin her türlü madde ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasının önemiyle ilgili bilgi verdi. Arkadaş seçiminin ne kadar önemli olduğunu ve gelecekten Umutlu bireyler olmaları için her türlü bağımlılık yapan maddeden uzak durmaları gerektiğinin altını çizen Selvi, hayır diyebilmenin öneminden bahsederken bağımlılığa giden yolun sigara ile başladığına da dikkat çekti.

ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Polis Memuru Barışıkdemir öğrencilere yönelik olarak, her türlü kaçak ürün ve bağımlılık yapan maddelerin finans kaynağının terör ve terör örgütleri olduğunu belirterek, gençleri uyanık olmaya davet etti. Okul idaresi ve öğretmenleri, öğrencilerin ilgilerinin yoğun olduğunu söyleyerek, yapılan çalışmadan dolayı Emniyet ve Belediye personellerine teşekkürlerini iletti. Öğretmenler bu tür bilgilendirme seminerlerinin faydalı olduğunu ve devamının getirilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Haber / Emine LALE