Bu fasulye 7 buçuk TL

Türkiye genelinde kuru fasulyenin fiyatları ikiye, üçe katlanırken, Edirne'de, kuru fasulyenin kilosu 7,5 TL'den satılıyor. Edirne'de bir bakliyatçı hafızalardan silinmeyen 'Bu fasulye 7 buçuk lira' şarkısı

GÜNDEM 8.01.2014 08:52:00 0
Bu fasulye 7 buçuk TL

ZAM HABERLERİNE GÖNDERME YAPTI

Türk halkının özellikle kış mevsiminde en çok tükettiği ürünlerden biri olan kuru fasulyenin kilosu ikiye üçe katlanırken, Edirne'de, fiyatlar değişmedi. Türkiye genelinde fiyatlar 10-15 lirayı görürken, Edirne Merkezde bakliyat satan Akgünler Gıda Trakya "Bu fasulye 7 buçuk lira" şarkısına uygun olarak Edirne'de yerli kuru fasulyenin kilosunu 7 buçuk liradan satarak, "Kuru fasulye zamlandı" haberlerine gönderme yaptı. Edirne'de yerli kuru fasulye üretiminin Karaağaç Mahallesinde yapıldığını söyleyen Adnan Akgün, Edirne'de kuru fasulye fiyatlarının çok fazla değişmediğini, genelde değişikliğin marketlerde ve değişik bölgede yetişen fasulye cinslerinde olduğunu aktardı. Bakliyatçı Akgün, Edirne'de kuru fasulye fiyatlarında fazla bir değişiklik olmadığını belirterek, "Biz bakliyatçılar olarak ürünü direk çiftçiden alıp vatandaşa satıyoruz. Aracı olmadığı için üzerine az bir kar ekleyip vatandaşa satıyoruz" dedi.

UYGUN FİYATLI OLAN FASULYEYİ TERCİH EDİYORUZ

Elindeki stoklar bitinceye kadar fasulyenin kilosunu 7 buçuk liraya satacaklarını aktaran Akgün, "Edirne'nin fasulyesi kaliteli fasulyedir. Biz sadece Edirne değil il dışına da satıyoruz. Vatandaşlar, Edirne yakılarına sipariş veriyorlar, onlar da buradan alıp götürüyorlar" dedi. Fasulye alan vatandaşlar da fiyatların marketlerde yüksek olduğunu, bakliyatçılarda düşük olduğunu duyduğunu belirterek, "Fiyatlar marketlere göre toptancılarda daha uygun. Bizde uygun fiyatlı olan fasulyeyi tercih ediyoruz" diye konuştular. Öte yandan, kuru fasulyeye gelen zamlar, Edirne lokantalarında pişen yemeğe de yansımadı. Lokantacılar, fasulyeyi yazın toptan aldıklarını ve kış mevsimi süresince de aynı fiyattan satılacağını ve kuru fasulye yemeğinin porsiyonunun 6 lira olduğunu söyledi.

Haber / Kübra ÖZAYDIN