Duruer, "Siyasette kadın yok"

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen kadın girişimcilerin temsilcilerinin katıldığı Marmara Bölgesi Zirve Toplantısı Edirne'de gerçekleştirildi. Edirne Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi BaşkanÄ

GÜNDEM 8.01.2014 08:50:00 0
Duruer,

GERÇEK HAYATA BAKILDIĞINDA KADINLARI VE KIZLARI GÖREMİYORUZ

İkincisi düzenlenen Marmara Bölgesi Zirve Toplantısı, Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası (ETSO) Tunca Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Edirne Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Elmas Aslan'ın yanı sıra, Edirne Valisi Hasan Duruer, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Özay Öztürk, Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, CHP Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay, CHP Edirne Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve kadın girişimcilerin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşma yapan Edirne Valisi Duruer, bayanların eğitim başta olmak üzere birçok alanda başarılı olduğunu belirtti. Üniversite mezuniyetlerine bakıldığında kadınların ilk üçte olduğunu dile getiren Duruer, "Maalesef gerçek hayata bakıldığında kadınları ve kızları göremiyoruz. Bakın Edirne'de 300 muhtardan 1 tanesi kadın, 24 belediye başkanından sadece 1 tanesi kadın. İl Genel Meclisi'nde kadın yok, siyasette kadın yok. Dolaysıyla toplumun önünde kadın yok. Müdürlerimiz arasında da bu böyle. Bunu nasıl çözebilmemizi düşünmemiz lazım" dedi.

EKONOMİLER ARTIK HAM MADDEYE DEĞİL, İNSAN KAYNAĞINA ÖNEM VERİYOR

Edirne Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aslan ise, 2008 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler olarak geleceğin Türkiye'sini oluşturan hedeflerin doğrultusunda yola çıktıklarını dile getirdi. Kadın eli değmeden ekonominin de bereketi olmaz inancıyla toplumun temel taşı olan kadının ülke ekonomisine yararlı olması için daha çok çalıştıklarını kaydeden Aslan, "Ekonomiler artık ham maddeye değil, insan kaynağına önem veriyor. Genelde tüm ülkelerin insan nüfusunun yarısı kadınlardan oluşur. Kadınları iş dünyasından uzak tutmak demek, insan gücünü israf etmek anlamına gelmektedir. 81 ilde çalışan kadın girişimciler teşkilatının Edirne temsilcileri olarak, kurul üyesi diğer arkadaşlarımızla birlikte ilimizin ve ülkemizin geleceği açısından son derece önemli bir amaç için çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE BİR DEVRİMİ YAKLAŞIK 20 YILDA YAPMIŞ

Marmara Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Dinçbal Kal da, "Kadın sadece bir cinsiyet değildir; bir annedir, bir eştir ve bir kız evladıdır. Ülke ekonomisinde geriye dönük baktığımızda 1980'i Milat olarak kabul edersek, 3 milyar dolardan, 2010'a geldiğimizde 130 milyar dolar ihracat yapmışız. Önceden tarım sektörü önde iken, imalat sektörü öne geçmiş durumdadır. Türkiye bir devrimi yaklaşık 20 yılda yapmış, kişi başı gelir seviyesinde 10 bin doları 2011 yılında geçmişiz. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine girmemiz için hedefimiz kişi başı gelir seviyesi 25 bin doların üzerinde olması gerekir" ifadelerini kullandı.

Haber / Emine LALE