Yılmaz, "Tek sıkıntımız personel"

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, dün saat 14.00'da İl Genel Meclis üyeleri Zeki Gürcün, Sami İkizler, Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı'yı makamında aÄ?

GÜNDEM 7.01.2014 19:03:00 0
Yılmaz,

BAKANLIKTAN PERSONEL TALEBİNDE BULUNDUK

İl Genel Meclis üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy halkına yıllarca hizmet ettikleri binanın dar ve küçük olduğunu yeni binada çok daha rahat bir ortamda hizmet edebileceklerini kaydetti. Yeni Adalet Sarayı binasında personel dışında herhangi bir eksikliklerinin bulunmadığını söyleyen Ali Ulvi Yılmaz, “Bakanlıktan personel talebinde bulunduk. Mart ayında personel ataması yapılacak. Ön büro sistemini yakın zamanda hayata geçireceğiz. Bu sistemi hayata geçirdikten sonra vatandaşlarımız işlemlerini giriş katta yapabilecek. Konuyla ilgili alt yapı çalışmaları tamamlandı. Fakat personel sıkıntısı nedeniyle hizmete başlanılamadı” diye konuştu.

LOJMAN PLANI VAR MI?

Bakanlık’tan Asliye Ceza Mahkemesi ve İcra Mahkemesi talebinde bulunduklarını söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, “Bunun yanında ikinci bir icra dairesi talep ettik. Çerkezköy’de icra işlemleri yıllık 20 bin dosyayı buluyor. Bu duruma tek daire yetmiyor. Çorlu’da var. Çorlu’ya yakınlığı nedeniyle Çerkezköy’de Ağır Ceza Mahkemesi kurulamıyor” dedi. Adalet Sarayı’nda ısıtma ve soğutma eksikliğinin de olduğunu söyleyen Yılmaz, soğutmayı her bölüme müstakil yapmayı planladıklarını belirterek, “Multi sistem ile birlikte bu sorunu ortadan kaldıracağız” dedi. Yılmaz, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün’ün ‘Lojman planı var mı?’ sorusunu ise “Yakın tarihte bu konuyla ilgili bakanlıkla görüşmem olmadı. Lojman yapılması için ödenek gerekli. Bununla ilgili çalışmalar ilerleyen zamanlarda yapılır” şeklinde cevapladı.

Haber / Ahmet KARDEŞ