Yüceer, “ADSM’lere atama yapılacak mı?”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki hekim açığını soran CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türkiye’de vatandaş

SİYASET 6.01.2014 19:06:00 0
Yüceer, “ADSM’lere atama yapılacak mı?”
 HEKİMLER, RANDEVULARI 1 AY SONRAYA VERMEKTEDİR
 
Ağız ve dişlerin sağlıksız olmasının, başta kalp krizi olmak üzere, görme bozukluğu, diyabet, beyin, mide, böbrek ile romatizmal hastalıklara neden olduğunu belirten Yüceer, “Ülkemizde ADSM’lerde diş hekimleri, yetersiz yardımcı sağlık personeli ile kısıtlı sürede maksimum iş üretmeye zorlanmaktadır.  Bu sorunun yaşandığı yerlerden biri de seçim bölgem Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesidir. Çerkezköy ADSM, 220 bin nüfusun yanı sıra, Saray ilçesinden ve İstanbul’un yakın yerleşim birimlerinden gelen yurttaşlara da hizmet vermekte, bu sayı gittikçe artmaktadır. 12 hekimin görev yaptığı, günde yaklaşık 400 hasta girişinin yapıldığı ADSM’de hekimler yoğunluğu azaltmak, yurttaşa daha iyi hizmet vermek için büyük özveride bulunarak, saat 20.00’a kadar mesai yapmaktadır. Ancak yoğun hasta talebine yetişemeyen hekimler, randevuları 1 ay sonraya vermektedir” ifadelerini kullandı.
 
ATANAN DÖRT DİŞ HEKİMİNDEN, ÜÇÜNÜN GÖREVE BAŞLAMAMA GEREKÇESİ NEDİR?
 
CHP’li Yüceer, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun “Çerkezköy ADSM’de yaşanan bu sağlık sorununu çözmek için Bakanlığınız ne gibi önlemler alacaktır? Çerkezköy ADSM’ye atanan dört diş hekiminden, üçünün göreve başlamama gerekçesi nedir? Bakanlığınızın, ADSM’de bulunan 25 ünitenin sayısını artıracak herhangi bir girişimi bulunmakta mıdır? Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine açıktan atama yapılacak mıdır? Ne zaman yapılacaktır? Açıktan atama yapılması söz konusu olduğunda Çerkezköy’e diş hekim kadrosu açılacak mıdır? Açılacaksa Çerkezköy’ün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde olacak mıdır? Ülkemizde diş hekimi açığı ne kadardır?  Ağız ve diş sağlığı sorunlarını önlemek için yaptığınız çalışmalar nelerdir?” sorularını yanıtlamasını istedi.
 
Haber / Gökhan TEKER