Akay, seçim startını Kaymakamlık’tan verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, belediye Başkan Adayı olarak ilk ziyaretini dün saat 10.00’da İlçe Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti.

SİYASET 6.01.2014 15:15:00 0
Akay, seçim startını Kaymakamlık’tan verdi
 UZUN BİR ADAY ADAYLIÐI SÜRECİ YAŞADIK
30 Mart seçimleri için erken start verdiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, aday adaylığı sürecinin Ağustos 2012’de başladığını anımsatarak, “Uzun bir süreç yaşadık. 4 aday adayı ile gittiğimiz eğilim yoklamasının ardından adaylığım açıklandı. Hemen Belediye Başkanlığı seçimlerine başladık” dedi. Çerkezköy için yeni bir mücadeleye gireceklerini belirten Vahap Akay, Çerkezköy ve Çerkezköylüler için hayırlısı neyse onun olmasını temenni etti. İlçenin hızla göç aldığını ve büyüdüğünü söyleyen CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, seçimlerden sonra Çerkezköy Belediye Başkanı’nın ilçeyi yaklaşık 120 bin nüfus ile devralacağını kaydetti. Akay Çerkezköy’ün 5 yıl sonraki nüfusunun da 200 bin olacağını öngördü. Bir sanayi kenti olan Çerkezköy’ün her açıdan desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Akay, Çerkezköy’ün gerek bölge gerekse ülke için önemli bir kent olduğunu söyledi. 
 
SİYASİ PARTİLER DEMOKRASİNİN GEREÐİDİR
 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, seçimlerin tüm siyasi partilere ve tüm adaylara hayırlı olmasını diledi. Tüm siyasi partilere başarılar dileyen Kaymakam Kubilay, “Siyasi partiler demokrasinin gereği, milli iradenin sandığa yansımasıdır. Seçimler de bu anlayış içinde huzurlu bir şekilde geçecektir” dedi. Adem Tuncel’in 3 Ocak Cuma günü itibari ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine başladığını söyleyen Kaymakam Kubilay, “Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
 
ÇERKEZKÖY ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ BİR İLÇESİDİR
2014 yılının hayırlara vesile olmasını temenni eden Kaymakam Kubilay “İnşallah 2014 yılı ilçemiz için de iyi bir yıl olur” dedi. Çerkezköy’e kısa sürede alıştığını ve tanıdıkça ilçeyi daha da çok sevdiğini ifade eden Metin Kubilay, “Çerkezköy ülkemizin önemli bir ilçesidir. Burada 81 ilden insanımız yaşıyor. Her geçen gün nüfusumuz daha da artıyor. Bu potansiyele uygun şekilde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi. CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ve beraberindekiler daha sonra sırasıyla Dernekler Büro Şefliği, İlçe Özel İdare, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Seçim Kurulu’na ziyarette bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ