Malkara Meclisi Ocak Ayı Toplantısı yapıldı

Malkara Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı önceki gün saat 16.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

GÜNDEM 5.01.2014 14:40:00 0
Malkara Meclisi Ocak Ayı Toplantısı yapıldı
 DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya başkanlığında yapılan toplantının ilk gündem maddesinde Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Denetim Komisyonu Seçilmesi hakkındaki yazısı görüşüldü. Denetim Komisyonu seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Belediye Denetim Komisyonu’na Ali Naci Tansoylu (14 oy), Hasan Baysak (14 oy), Emine Bilen (13 oy), Ali İhsan Uslu (14 oy) ve İbrahim Zilbastı (14 oy)‘la seçildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Yazı İşleri Müdürlüğü’nün meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayıt edilmesi hakkındaki yazısı görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı.
 
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ SEÇİLDİ
Malkara Belediye Meclisi’nin Ağustos ayında tatil edilmesinin oybirliğiyle karara bağlandığı toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyonu Üyelerinin Huzur ve Oturum hakları, Geçici İşçi çalıştırılması ve Yurt Dışına Çıkış İzni hakkındaki yazıları görüşüldü. İlgili gündem maddeleri de oybirliğiyle karara bağlandı. Toplantıda daha sonra Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Tüketici Hakem Heyeti’ne üye seçilmesi hakkındaki yazısı görüşüldü. Tüketici Hakem Heyeti’ne asil üye olarak Zabıta Müdürü Ercan Doğan ve Zabıta Memuru Erdal Uysal, yedek üyeliklere ise Zabıta Memurları Sedat Manazoğlu ve Ali Özenç seçildi.
 
İÇKİLİ YERLER BELİRLENDİ
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik yapılması, Engelliler Merkezi oluşturulması, Malkara Spora yardım yapılması, dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi hakkındaki yazılarının görüşülüp oybirliğiyle karara bağlandığı toplantıda, Kozyörük Belediye Başkanlığı'nın İhale İzni hakkındaki yazısı görüşüldü. Çamlık Mevkiinde bulunan mezbahanın ihale izin hakkı da oybirliği ile kabul dildi. Zabıta Müdürlüğünün İçkili Yer Bölgesi Tespiti hakkındaki yazısı görüşülerek Camiatik Mahallesi, Fethiye Sokak, numara 2’den numara 8’e kadar olan bölgenin İçkili Yer Bölgesi kapsamına alınmasının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda Birol Kaya’nın Kredi Yolu ile Borçlanma hakkındaki yazısı görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Mecliste son olarak gündem dışı maddelerden İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Cadde ve Sokak ismi verilmesi hakkındaki yazısı görüşülerek, Camiatik Mahallesi'nde yer alan Malkara Anadolu Lisesi'nin altındaki Akbıyık Çeşmesi ile Şehit Temizer Caddesi'yle çakışan yolun Akbıyık Caddesi olarak isimlendirilmesine oybirliğiyle kabul edildi.
 
Haber / Menşure KARDEŞ