İlk balyozu Dalgıç vurdu

Tekirdağ' a nefes aldırmak ve tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için yoğun çaba sarf eden Tekirdağ Belediyesi hukuki süreçlerin sonuçlanması ile birlikte Bedesten etrafında kalan son binanın yıkımını da so

GÜNDEM 5.01.2014 13:06:00 0
İlk balyozu Dalgıç vurdu
 SON YAPI DA YIKILDI
 
Tekirdağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım çalışmaları sonucunda Bedesten etrafında kalan ve çevreye kötü bir görüntü yaratan son yapı sorunsuz bir şekilde yıkıldı. Bedesten etrafındaki binaların yıkım işlemlerini tamamladıklarını belirten Başkan Dalgıç, "Tarihi Bedesten çevresinde bulunan, hem kötü bir görüntü arz eden hem de Bedestenin tarihi dokusunu kapatan eski binaların sonuncusunu da bugün yıkmış durumdayız. Hukuki mücadelemizi kazandık ve gerek şehrimizin nefes almasını sağlamak gerekse de tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için son engeli de aştık. Bedesten'in etrafında modern bir çevre düzenlemesi yaparak halkımıza güzel bir yeşil alan kazandıracağız" ifadelerini kullandı.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜME EN ÇOK İHTİYACI OLAN KENTLERİDEN BİRİYİZ
 
Belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Op. Dr. Âdem Dalgıç, "Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan kentlerden birinin de Tekirdağ olduğunu düşünüyorum. Bunun birçok nedeni var. Şehir tarihi bir yerleşim üzerine kurulmuş, merkezi oldukça yoğun, yerleşim alanında kente nefes aldıracak alanlar oluşturulmadan kent büyümüş, yayılarak gelişmiş ve sonuçta bu güzel kentimiz, planlamanın klasik çözümleri ile idare edilemeyecek birçok sorunla baş başa kalmıştır. Yapılaşması, yolları günümüz şehircilik anlayışına uymayan bir konumda olan şehrin merkezinin çok geniş bir alanının sit alanı olması da bir takım dönüşümleri zorlaştırıyor. Biz Tekirdağ Belediyesi olarak uzun zamandan beri kentsel dönüşüm konusunda proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son 5 yılda Tekirdağ'da bu güne kadar yapılandan daha fazla kamulaştırma yaptık, meydanlar, kent ormanı ve kültür ormanı oluşturduk. Tüm bu çalışmalar kentsel dönüşümünün hazırlıklarıdır. Kentsel dönüşüm boş alanlara yüksek yapı yapmak değildir. Bu yaklaşım aslında şehirlerin yoğunluklarını ve donatı ihtiyaçlarını daha da arttıran bir durum" dedi.
 
ŞEHRE NEFES ALDIRIYORUZ
 
İnsan odaklı, şehre nefes aldıracak, kente saygılı projeler üretmek istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Dalgıç, "Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızın esasında dönüşümün sosyal donatı alanları ile birlikte değerlendirilmesi bulunmaktadır. Bu anlamda biz şehrin hava almasını engelleyen ve görünümünü bozan binaları ortadan kaldırırken kentimize sosyal donatı alanları da oluşturuyoruz. Bu bölgedeki kamulaştırmalarımız ile büyük bir meydan oluşturulması çalışmalarımız devam edecek" dedi.
 
Haber / Gökha TEKER