Bakan Işık, “Biz halkın içindeyiz”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de gelişen olaylara rağmen yapılan anketlerde AK Parti'nin oy oranında artış olduğunu iddia etti. Bakan Işık, vatandaşın oynanan oyunlara inanmadığÄ?

SİYASET 3.01.2014 18:18:00 0
Bakan Işık, “Biz halkın içindeyiz”
 BÜTÇE İMZALANDI
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilk olarak Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret etti. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'dan kentteki sanayi ve tarım konularında bilgi alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tekirdağ'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Şafak Operasyonu' adıyla başlattığı Ergene havzasının rehabilite edilmesi talimatından sonra proje için 50 bin TL bütçe ayrıldığını hatırlatarak daha sonra bütçenin 1 milyar TL’ye ulaşacağını söyledi. Bakan Işık, Tekirdağ ziyareti öncesi Islah OSB projesi için düşünülen bütçeyi de dün imzaladığını ifade etti.
 
BU SEÇİMLERDEN DE GÜÇLÜ ÇIKKACAÐIZ
 
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hakkındaki soruları yanıtlayan Bakan Işık, partisinin oylarında artış olduğunu öne sürdü. Işık, "AK Parti’nin oylarını sandıkta göreceğiz. Şu anda yapılan kamuoyu yoklamaları bu olayların bir tertip olduğudur. Bu noktada kamuoyunun da aynı kanaate sahip olduğunu düşünüyorum” dedi. Takip ettiği bir ankette, AK Parti’nin oylarında beklenen düşüşün gerçekleşmediğini söyleyen Bakan Işık, “Ufak bir kıpırdamanın ve artışın olduğunu görüyoruz. Anket sonuçları halkın aslında bu işe tepki gösterdiğini ortaya koymuştur. İstanbul'da Ankara'da büyükşehir seçimleriyle ilgili önümüzdeki süreçte daha çok anketler çıkacak. Daha çok çalışmalar yapılacak. Biz de sonuçta halkın içindeyiz. Halkın nabzını tutuyoruz. Halkımız, yaşananların bir yolsuzluk operasyonu değil, siyasi bir dizayn operasyonu olduğu kanaatindedir. İnşallah bu seçimlerde de, yine partimiz güçlü çıkacak" diye konuştu.
 
VALİ YERLİKAYA İLE BASINA KAPALI GÖRÜŞTÜ
 
Bakan Işık yaptığı açıklamanın ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile bir süre basına kapalı olarak görüştü. Bakan Işık ve beraberindekiler, daha sonra AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'na geçti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul'dan karayolu ile Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret eden Bakan Işık'ı Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç, Emniyet Müdürü Ali yılmaz, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel karşıladı.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN