Yılın ilk toplantısı 8 eksikle yapıldı

Çerkezköy Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 3.01.2014 18:16:00 0
Yılın ilk toplantısı 8 eksikle yapıldı
 MECLİS TEMMUZ’DA TATİL YAPACAK
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinden Asuman Azak, Habip Bilgin, Türkay Karakaş, Süleyman Ak, Ziya Osmanoğlu, Zafer Erdağ, Edip Bülent Uğraş ve Halil Demirkıran katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, Veliköy Belediyesi’nin Veliköy Yalıboyu OSB’ye ait nazım imar planı ve uygulama imar planı hakkındaki talebinin gündeme eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde ‘Belediyenin Mahalli İdareler ile Diğer kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma, ayni ihtiyaçları, geçici olarak araç ve personel temini gibi konuların karşılanıp karşılanmayacağı” konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 2014 yılında meclis tatil ayının tespiti görüşüldü. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayında tatil yapması da oybirliği ile karara bağlandı.
 
KAPALI USUL SEÇİM YAPILDI
 
Toplantıda daha sonra Denetim Komisyonu’nun oluşturulmasına geçildi. Kapalı usul yapılan seçim sonucu Denetim Komisyonu’na Vehbi Demirtaş, Behçet Güven, Aydın Kırıklar, Reşat Ziya Pekdoğan ve Faruk Bal seçildi. Toplantıda daha sonra şartsız bağışla ilgili meclis kararı alınması konusu görüşüldü. Engelliler aracı olarak kullanılan aracın 26 Mart 2009’da Mustafa Turan tarafından belediyeye şartsız hibe edildiğini anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Şartsız araç hibesi konusunda meclis kararı gerektiği yönünde genelge var” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oybirliği ile karara bağlandı.
 
BİZ MALİYEYE VERECEÐİZ, MÜFTÜLÜK MALİYEDEN ALACAK
 
Belediyede dolu bulunan 16 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu ile münhal bulunan 3 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması konularının oybirliği ile kabul edilmesi ile devam eden toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Bağlık Mahallesi 359 ada 2 nolu parselde imar planı değişikliği yapılması talebi görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda daha soonra İlçe Müftülüğü’nün 522 sayılı cami yerinin tahsis edilmesi talebi görüşüldü. Bahsi geçen alanın Veysel Karani Camii’nin bulunduğu alan olduğunu söyleyen Ali Ertem, “Biz yeri direkt olarak müftülüğe veremiyoruz. Biz maliyeye vereceğiz, onlar oradan alacak” dedi. İlgili gündem maddesi mevcut oybirliği ile imar komisyonuna gönderildi.
 
2’NCİ OTURUM 8 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILACAK
 
İlçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin satışının oybirliği ile karara bağlandığı toplantıda daha sonra İstanpol Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin plan değişikliği talebi görüşülmek üzere oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise Veliköy Belediyesi’nin Veliköy Yalıboyu OSB’ye ait nazım imar planı ve uygulama imar planı hakkındaki talebi görüşülerek imar komisyonuna havale edildi. Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu 8 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’da yapılacak.
 
Haber / Gökhan YILMAZ