67’nci Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası etkinliklerle kutlanacak

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada her yıl olduğu gibi bu yıl da Ocak ayının ilk haftasında 67. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendiği

GÜNDEM 2.01.2014 18:45:00 0
67’nci Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası etkinliklerle kutlanacak
 KONFERANS DÜZENLENECEK
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Akdağ, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erdem ve NKÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Levent Cem Mutlu’nun katılımı ile 7 Ocak Salı günü 14.00–17.00 saatleri arasında 67. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası nedeniyle Akciğer ve Akciğer dışı Tüberkülozun anlatılacağı konferans düzenleneceğini belirten İL Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “67. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası nedeniyle 8 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’da Kanal 59 televizyonunda, radyoda NKÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erdem, NKÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Toraks Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Levent Cem Mutlu tarafından halkın bilgilendirilmesi amacıyla program yapılması planlanmaktadır” diye konuştu.
 
DERECEYE GİREN ÖÐRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Tekirdağ’daki kamu –özel eğitim kurumlarında öğrenim gören ortaokul öğrencileri arasında ‘Veremden korkma, geç kalkmaktan kork’ konulu kompozisyon yarışması düzenleneceğini belirten yetkililer, “Kompozisyon yarışmasında dereceye giren 1. öğrenci çeyrek altın, 2. öğrenci 1 gram altın ve 3. öğrenci yarım gram altın ile ödüllendirilecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde öğretim kurumlarında, tüm öğrencilere ulaşmak adına hazırlanan eğitim programı ilgili öğretmenler tarafından sunulacak. Ayrıca sağlık profesyonellerine yönelik her ilçede konu ile ilgili eğitimler yapılacak” ifadelerini kullandı.
 
HALKA YÖNELİK EÐİTİM YAPILACAK
Tekirdağ İl Müftülüğü işbirliği içinde ilde bulunan tüm camilerde 10 Ocak Cuma günü konu ile ilgili Cuma Hutbesi verileceğini söyleyen yetkililer, “Cezaevlerinde de ilgili aile hekimleri tarafından eğitimler yapılacak. Aile Sağlığı Merkezlerinde bulunan televizyonlarda da halka yönelik eğitim sunusu gösterilecek. Aile hekimleri Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) alan hastalara ve ailelerine verem hastalığı hakkında bilgi verecek. Hafta boyunca Köy Sağlık Evlerinde görevli ebeler tarafından köylerde yaşayan halka yönelik eğitim yapılacak” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ