Ertem, 139’uncu akülü sandalyeyi verdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün 3’ü akülü olmak üzere toplam 5 tekerlekli sandalyeyi daha ihtiyaç sahibi engellilere verdi.

GÜNDEM 2.01.2014 17:47:00 0
Ertem, 139’uncu akülü sandalyeyi verdi
 3 AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE VERİLDİ
 
Dün saat 16.00’da Çerkezköy Belediyesi’ne gelen engelli yakınları tekerlekli sandalyeleri Çerkezköy Belediye Başkanı Ali ertem’in elinden teslim aldı. Belediye Başkanı Ali Ertem, 137’nci akülü tekerlekli sandalyeyi 72 yaşındaki Şerife Karakoç adına oğlu Turap Karakoç’a teslim etti. 138’inci akülü tekerlekli sandalyeyi 74 yaşındaki Cemile Yalçın’a vermek üzere eşi Mehmet Yalçın’a teslim eden Başkan Ali Ertem, 139’uncu tekerlekli sandalyeyi ise 17 yaşındaki Nihat Ersoy adına annesine teslim etti.
 
TEKERLEKLİ SANDALYELER ENGELLİ YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ
 
İki manuel tekerlekli sandalyeden birini 7 yaşındaki Gazi Osman Paşa İlkokulu öğrencisi İrfan Kaya adına annesi Halime Kaya’ya veren Başkan Ali Ertem, 2’nci manuel tekerlekli sandalyeyi ise 73 yaşındaki Naim Kahraman adına eşi Sabriye Kahraman’a verdi. Engelliler için düzenlenen Heyet Sağlık Raporu’nda ‘Akülü Tekerlekli Sandalye kulllanmasında her hangi bir mahsur yoktur’ ibaresi bulunanlara Akülü Tekerlekli Sandalye verdiklerini belirten Başkan Ertem, “Raporunda bu ifade bulunmayan engellilerimize akülü sandalye veremiyoruz. Onun yerine tekerlekli sandalye veriyoruz” dedi.     
 
500’DEN FAZKA TEKERLEKLİ SANDALYE VERDİK
 
Sosyal Belediyecilik kapsamında engelli vatandaşlara Çerkezköy Belediyesi olarak hizmet etmeye devam ettiklerini belirten Ali Ertem, “İlçemizde engelli vatandaşlarımıza en yüksek düzeyde pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Engellilerimiz için önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bazıları tüm Türkiye’ye örnek olacak niteliktedir” dedi. 139’uncu akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelliye ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Ertem, “Bunun 2 katından fazla da manuel tekerlekli sandalye verdik. Yani göreve geldiğimiz günden bu yana 500’den fazla engelli kardeşimize tekerlekli sandalye verdik” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’DE İKAMET ŞARTI ARIYORUZ
 
Amaçlarının ilçedeki engellilerin hayatını kolaylaştırmak olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Önceleri Kapaklı, Karaağaç ve köylerdeki engellilerimize de tekerlekli sandalye veriyorduk. Şimdi buralar bizden ayrıldı. Artık Çerkezköy’de ikamet şartı arıyoruz” dedi. Engelli araçlarına ihtiyaç duyulmamasını temenni eden Ertem, “İnsanımızın başına bir şey gelirse sosyal belediyecilik anlamında elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. İlçemizdeki ana caddeleri engelli ulaşımına uygun hale getirdik. Sokaklarda da bunu sağlamayı hedefliyoruz. Yalnız yürüme engelliler değil, görme engelliler de Çerkezköy’de ulaşımını rahatça sağlayabilecek” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ