Dernek lokallerinin yüzde 60’ı içkili

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte İlçe statüsüne yükselen Kapaklı ile Büyükşehir yapılanması çerçevesinde ilçeye bağlanan Karaağaç ve köylerinde faaliyet gösteren derne

GÜNDEM 2.01.2014 14:41:00 0
Dernek lokallerinin yüzde 60’ı içkili
 KAPAKLI’DA TOPLAM 86 DERNEK VAR
Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği’nden edinilen bilgilere göre, Kapaklı’da 87 dernek bulunuyor. Bu derneklerden 1’i kamu yararına faaliyet gösterirken, 14’ü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, 9’u Sportif amaçlı, 5’i ise Sanayi ve İş Adamları Derneği olarak faaliyet gösteriyor. İlçedeki Taraftar Derneği sayısı 2 iken, Mesleki ve Dayanışma Dernekleri sayısı 9, Çevre dernekleri sayısı 6, Diğer Hemşeri ve Sosyal Kültürel Yardımlaşma Dayanışma Dernekleri sayısı 35, Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği sayısının ise 6 olduğu belirtildi.
9 YENİ DERNEK KURULDU
Kapaklı’da 2013 yılında 9 yeni derneğin kurulduğunu kaydeden Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği yetkilileri, 2013 yılında bir derneğin de kapandığını ifade etti. 2013’te Kapaklı Bedensel Engelliler ve Özürlüler Derneği’nin kapatıldığını belirten yetkililer, “Trakya Güvercin Sevenler Derneği, Kapaklı Kastamonulular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kapaklı Siirt ve Bitlis Gönüllü Yardımseverler Derneği, Kapaklı Karaağaç İşadamları Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi, Kapaklı Doğu Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Karaağaç Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği, Kapaklı Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği ve kapaklı Emlakçılar Derneği Kapaklı’da 2013 yılında yeni kurulan dernekler oldu” açıklamalarında bulundu.
15 LOKAL İÇKİLİ
Kapaklı İlçe Merkezi’nde bulunan dernek lokali sayısının 25’e yükseldiğini ifade eden Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği yetkilileri“İlçe Merkezi’nde 15 içkili lokal, 10 adet de içkisiz lokal faaliyet göstermektir” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ