TREDAŞ kesintilere karşı uyardı

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Tekirdağ İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında yapacağı çalışmalardan dolayı elektrik kesintilerine karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 31.12.2013 18:02:00 0
TREDAŞ kesintilere karşı uyardı
 KESİNTİLER BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLAYACAK
 
TREDAŞ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre müteahhit çalışması ve şebeke işletmecisi nedeniyle bugün 10.00-16.00 saatleri arasında Malkara ilçe merkezi, Kozyörük Beldesi, Gönence, İhsakca, Hacısungur, Karacagür, Doluköy, Şahin, Pirinççeşme, Kürtüllü, Hemit, Demircilli, Yılanlı, Sarıyer, Yörücek, İbrice, Batkın, Kiremitlik, Sarnıç, Güneşli, Bağpınar, Tekke, Doğanköy, Mestanlar, Gözsüz, Allıışık, Karacahalil, Elmalı, Deveciköy, Kadıköy, Izgar, Haliç, Sarıpolat, Danişment, Yaylagöne, Hasköy, Yaylaköy, Ahmetpaşa köylerinde 6 saat süre ile elektriklerin kesileceği belirtildi. Yetkililer, yarın 08.30-10.00 saatleri arasında da 100.Yıl Mahallesi Özgür Sitesi, Orman İşletme Müdürlüğü, TCDDY Gar İstasyonu, Tekirdağ İlköğretim Okulu ve civarında 1 saat 30 dakika süre ile elektrik kesintisi yaşanacağını ifade etti.  Yarın 12.00-13.00 saatleri arasında da Tekirdağ Merkeze bağlı Yağcı, Bıyıkali, Demirli, Osmanlı Köyleri, Yolaş, Taşyol, Tichip, Askeri Mayınlık, Halit Eren, Tolga Tuğla, Ağaoğlu Tuğla, Cevat Karadağ, Teknoçim, Halit Nusret, Eren Mandıra ve civarında 1 saat süre ile elektrik kesintisi yapılacak.
 
11,5 SAAT SÜRE İLE ELEKTRİK KESİLECEK
 
TREDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, TEİAŞ tarafından 154 kV Tegesan TM'den 154 kV Balabanlı RES fiderinin ilekten çekimi nedeniyle de elektrik kesintilerinin yaşanacağını ifade etti. Yarın, 3 Ocak Cuma ve 4 Ocak Cumartesi günü 06.00-17.00 saatleri arasında Yapı Üretim A.Ş.-Erişler Gıda-Gülsüm Akışık (çiftlik)-İbrahim Akfırat (çiftlik)-Trakya Birlik Arıtma Tesis ve Yeniçe Belediyesi Su Kuyularında 11 saat süre ile elektrik kesintisi yaşanacak. 5 Aralık Pazar günü 05.30-17.00 saatleri arasında Trakya Birlik Yağ Entegre Tesisleri Fabrikası-Yenice Beldesi ve Yazlıklar-Yapı Üretim A.Ş.-Erişler Gıda-Gülsüm Akışık (çiftlik)-İbrahim Akfırat (çiftlik)-Trakya Birlik Arıtma Tesis ve Yeniçe Belediyesi Su Kuyuları- Yeniçiftlik Beldesi Norm Petrol-Yıldızkent sitesi-Şenol Ergin sitesi-Teni Sitesi-Lale Sitesi-Şerafettin Tufan Sitesi-Aytepe-Doğanay Sitesi-Sabuncuzade Sitesi- 8 Evler 1 ve 2 Nolu Trafo Bölgelerinde de 11 saat 30 dakika süre ile elektrik kesintisi yapılacak.
 
JENERATÖRLERİN ŞEBEKE AYIRICISINI AÇIN
 
TREDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, aboneleri elektrikle çalışan cihazların devreden çıkartılması, konusunda da uyardı. Yapılacak çalışmaların, programlı elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verilebileceğini kaydeden yetkililer, “Jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları gerekmektedir. Elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi almak isteyenlerin Alo 186 Çağrı Merkezi’ne başvurmaları gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Gökhan YILMAZ