Basın toplantısı rekoru MHP’li Vural’da

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, 2013 yılında, 106 basın toplantısı düzenleyerek, Meclis'te en çok basın toplantısı yapan siyasetçi oldu. Vural'ı, 81 basın toplantısı ile partisin

SİYASET 31.12.2013 15:40:00 0
Basın toplantısı rekoru MHP’li Vural’da
 CHP GRUBU 437 TOPLANTI DÜZENLEDİ
 
TBMM'de, özellikle muhalefet milletvekilleri Genel Kurul ya da komisyon çalışmalarındaki konuşmalarının yanında, seslerini duyurabilmek için sık sık basın toplantısı düzenledi. CHP Grubu 437, MHP Grubu 271, BDP Grubu 130, AK Parti Grubu milletvekilleri ise toplam 38 basın toplantısı yaptı. Meclis'te 2013 yılında en çok basın toplantısı düzenleyen siyasetçi, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural oldu. Vural, bir yıl içinde Meclis'te 106 basın toplantısı düzenledi. Oktay Vural'ı, yine partisinden bir milletvekili takip etti. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 2013 yılında Meclis'te 81 basın toplantısı düzenledi. CHP Grubu'nda ise en çok basın toplantısını, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi düzenledi. Yıl içerisinde toplam 40 basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi'yi, 37 basın toplantısıyla Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, 36 toplantıyla Konya Milletvekili Atilla Kart, 31 toplantıyla Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak izledi. BDP Grubu'nda Diyarbakır Milletvekili Altan Tan 35, Grup Başkanvekili İdris Baluken de 30 toplantıyla, partilerinde en çok basın toplantısı düzenleyen isimler oldu.
 
BASIN TOPLANTILARINDAN BAZILARI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
 
Milletvekilleri, basın toplantılarına daha fazla dikkati çekebilmek amacıyla, renkli görüntüler de oluşturdu. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, hayvancılık sektöründeki sorunlara dikkati çekebilmek için bazı basın toplantılarına hayvan üreticileri ile birlikte geldi. Öğüt, bazı toplantılarına da saman, kırmızı et, kavurma, havyan iskeleti getirdi. CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Orkestra Şefi ve Devlet Sanatçısı Gürer Aykal ve sanatçılarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Müzisyenler toplantıda Mozart'ın eserini seslendirdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, basın toplantısına para sayma makinesi ve simit getirdi. Vural, toplantının ardından simitleri gazetecilere dağıttı. Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren ve simit fiyatlarına gelen zamma tepki gösteren CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de toplantıya simit getirdi. TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, eskiden tanklarla kuşatılan milletin bugün basın tarafından kuşatıldığını savunarak, kürsüde oyuncak bir tankın üzerine bir televizyon koydu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ