MHP, ölümsüz kardelenleri unutmadı

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, parti binasında düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’nda bir araya geldi.

GÜNDEM 31.12.2013 15:28:00 0
MHP, ölümsüz kardelenleri unutmadı
 VATAN SAÐOLSUN DİYEREK YÜRÜDÜLER
 
Programın açılış konuşmasını yapan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, “Sarıkamış Şehitlerimiz, paltosuz, parkasız, ceketsiz, botsuz, potinsiz ve aç bir şekilde eksi 40 derecede elverişsiz hava ve doğa koşullarında 'vatan sağolsun' diyerek yürüdüler ve karlar altında donarak şehadet şerbetini içtiler. Ölümsüz kardelenleri Kur'an-ı Kerim okuyarak ve ruhlarına hediye ederek anmaya çalıştık. Kapaklı Sarıkamışlılar Derneği’nde yapmayı düşündüğümüz programımızı dernek binasındaki tadilattan dolayı Sarıkamışlı hemşerilerimizi de davet ederek parti binamızda yaptık” dedi.
 
VATANIN NASIL KAZANILDIÐINI HATIRLATMAK İSTEDİK
 
En olumsuz şartlarda dahi düşmana teslim olmayan 90 bin Mehmetçiğin Allah’a teslim oluşlarının 99. Yıldönümünü dualarla andıklarını kaydeden Hayri Varol, “Düzenlediğimiz bu programla bugünki nesile bir hatırlatmada bulunmak istedik. Vatanın nasıl kazanıldığını, hangi şartlarda bizlere emanet edildiğini bu program vesilesiyle bir kez daha hatırlatmış olduk” ifadelerini kullandı.
 
PROGRAM DUALARLA SON BULDU
 
MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’na Karaağaç Belediye Başkanı ve MHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Dr.Özkan Yücel, Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Mert, Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Temel Büyükkeskin, Kapaklı Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Atak, Kapaklı Giresunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, Kapaklı Sarıkamışlılar Derneği Yönetimi, MHP Kapaklı Meclis Eski Üyesi Sarıkamışlı Yavuz Ündü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu, Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Program, Sarıkamış Şehitleri başta olmak üzere bugüne kadar verilen tüm şehitler için yapılan duaların ardından son buldu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ