“Babamızın oğlu da olsa cezasını çekecek”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, dün Çerkezköy’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

GÜNDEM 27.12.2013 20:36:00 0
  “Babamızın oğlu da olsa cezasını çekecek”
BİZ DE SIRAMIZI BEKLİYORUZ
 
Ziyaretlerine Çerkezköy Belediyesi ile başlayan Mustafa Yel’e AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda partili eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetri dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Yel’i belediyemizde ağırlamaktan dolayı gurur duydum” dedi. Mustafa Yel’in adaylığının 5 Aralık günü Başbakan Erdoğan tarafından açıklandığını anımsatan Ali Ertem, “Adaylığı açıklanır açıklanmaz çalışmalara başladı. Biz de sıramızı bekliyoruz. Bu süre zarfında da partimiz için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
 
 
YAŞANANLAR ADETA BİR SUİKASTTİR
 
Çerkezköy için en hayırlı ismin aday gösterilmesi temennisinde bulunan Ali Ertem, “Kim aday gösterilirse gösterilsin, biz de onun ardında çalışırız” dedi. Mustafa Yel’in Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’nı çok öncesinden öngördüğünü ve öngörülerinde haklı çıktığını söyleyen Ali Ertem, “Tekirdağ’ı ve ilçelerini AK belediyecilik ile buluşturmak için çok çalışmamız gerekiyor” dedi. Son zamanlarda yaşanan olayların AK Parti’ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapıldığını ileri süren Ertem, “Bu yaşananlar adeta bir suikasttir. Darbe girişimidir. İnşallah milletimizin sağduyusu ve Başbakanımızın dik duruşu sayesinde ülkemiz bu sıkıntıyı da atlatacaktır. Yeterki milletimiz Başbakanımızın arkasında dursun” dedi.
 
 
2023’TE TEKİRDAĞ’I BALKANLARIN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ
 
AK Parti’nin 11 yıldır yaptığı hizmetlerden gurur duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel ise, “Trakya ve Türkiye’de çok güzel hizmetler ortaya konuldu” dedi. AK Parti’nin yerel yönetimlerde oldukça başarılı bir grafik çizdiğini ifade eden Yel, “Hem genelde hem yerelde bu işi bizden daha iyi kimse yapamaz. Diğer partilerin adayları hep yapacağız edeceğiz diye konuşurken, biz yaptıklarımızdan bahsediyoruz” diye konuştu. AK Parti öncesindeki hükümetlerin günlük planlama dahi yapamadığını ileri süren  Mustafa Yel, “AK Parti ile birlikte durum değişti. Bugün 50 yıllık planlar yapar hale geldik. İnşallah 2023’te Tekirdağ’ı Balkanların merkezi haline getirmiş olacağız. Bunun yanında 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Önceki hükümetlerde böyle bir şey yoktu. Çünkü hükümetlerin istikrarı yoktu. Biz bu nimetin farkındayız” dedi.
 
 
ÜLKEMİZ BİR GECEDE 30 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ
 
Ülke gündemine ilkişkin açıklamalarda da bulunan Mustafa Yel, “Yaşanan olayların tümü AK Parti’nin siyasi istikrarına yöneliktir. AK Parti IMF’ye olan 23 milyar dolarlık borcunu sıfırladı. Fakat bu olaylar yüzünden bir gecede 30 milyar dolar kaybetti. Milletimiz bu sorumsuzca davranışlara karşı uyanık olmalıdır. Eğer içimizde suçlu varsa babamızın oğlu da olsa cezasını çekecektir. Millet olarak bu olaylara dur dememiz lazım Spekülasyonlara mahal vermeden yolumuza devam etmeliyiz. Biz yüce milletimize güveniyoruz. Bu seçimlerde de doğru olanın yanında olacaklarından şüphemiz yok” dedi.
 
 
ESNAFI DOLAŞTI
 
Basın mensuplarının “AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ne zaman açıklanacak?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Mustafa Yel, “Tekirdağ ile ilgili görüşmeler yapıldı. Başbakandan onay bekleniyor. Bugün yarın açıklanır” dedi. Konuşmaların ardından Belediye Hizmet binası önünde hatıra fotoğrafı çektiren Mustafa Yel ve partililer daha sonra Atatürk Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek kendisini tanıttı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ