Kubilay, “Olimpik Eğitim Projesi’ni desteklemeliyiz”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi dün saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde ilköğretim 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik 'Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' düzenledi.

GÜNDEM 26.12.2013 19:32:00 0
 Kubilay, “Olimpik Eğitim Projesi’ni desteklemeliyiz”
PROJE, TİTİZ BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜDÜR
 
Projenin amacının öğrencilere spor aşkı ve ahlakını aşılamak olduğunu belirten Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yetkilileri, “Proje akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir şekilde gerçekleştirilen çalışmanın ürünüdir. Projenin profesyonel sunucusu ve sevilen maskotu ‘Oli’ ile spor kültürünü, Olimpiyat Oyunları’nı ve felsefesini, fair play'i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatıyoruz” açıklamalarında bulundu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yetkilileri, etkinliğin Çerkezköy’de düzenlenmesinde emeği geçen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal’a teşekkür plaketi takdim etti.
 
 
ÇOCUKLARIN SAÐLIKLI GELİŞMELERİNE KATKIDA BULUNUYORLAR
 
TMOK Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu’nun, çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılımını teşvik ettiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çocuklarımızın spor yoluyla bedensel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönden sağlıklı gelişmelerine katkıda bulunuyorlar. Kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlıyorlar. Olimpiyat oyunlarının dünyada barış, kardeşlik, mükemmellik ve çevre bilinci kavramlarını nasıl geliştirdiğini gösteriyorlar. Bu çerçevede ilkokul 4 ve 5’inci sınıf öğrencileri için “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” interaktif eğitim sunumu projesini yürütüyorlar. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünyada olimpik eğitim alanında örnek proje olarak gösterilen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim projesi, yaklaşık 850 bin öğrenciye ulaşılmış bir projedir” dedi. Projenin herkeste farkındalık bilinci oluşturduğunu söyleyen Kubilay, “Gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak için bu projelere hepimizin önem vermesi gerekiyor” dedi ve çalışmanın amacına ulaşmasını temenni etti.
 
4 BİN 100 OKULDAN 850 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIK
 
17 Şubat 2006’dan beri yaklaşık 4 bin 100 okulda 850 bin öğrenciye ulaştıklarını belirten TMOK yetkilileri, “Projeyle ilgili filmler ve animasyonlar gösterildi. Ödüllü yarışmalar yapıldı. Eğitici olduğu kadar eğlenceli olan bu proje akademisyenler, çocuk psikologları ve pedagogların desteğiyle hazırlandı. Çocukların algı, ilgi ve yaşlarına göre hazırlanan eğlenceli, onların dilini konuşmanın ve yaratıcı çözümler öğretmenin ne kadar önemli olduğunu gördüğümüz bir proje yürütmekteyiz. Böylelikle projenin, geleceğin sporcuları ve tribünleri dolduran seyircilerini bir nebze de olsa bilinçlendirmiş olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ