Fuhuş yapılan otele gece operasyonu

Marmara Ereğlisi’ne bağlı Sultanköy Beldesi'nde fuhuş yapıldığı belirlenen bir otele jandarma ekiplerince baskın yapıldı. Otelde 10 yabancı uyruklu kadın ve 2 otel çalışanı gözaltına alınd

GÜNDEM 26.12.2013 19:29:00 0
 Fuhuş yapılan otele gece operasyonu
12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Marmara Ereğlisi’ne bağlı Sultanköy Beldesi'nde bir otelde fuhuş yapıldığı bilgisi jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından dün gece operasyon için düğmeye basıldı. Otelin etrafında güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri baskın düzenledi. Otelde 2'si Özbekistan, 8 Moldovalı uyruklu kadın ile otelin mesul müdürü M.A. ve otelde garsonluk yapan N.K. gözaltına alındı. Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
 
BİZİ ZORLA BURADA TUTUYORDU
 
Yabancı uyruklu kadınlardan bazıları savcılıktaki ifadelerinde, otelde zorla tutulduklarını öne sürerek, "Biz turist olarak Türkiye'ye gelmiştik. Sonra arkadaşlarımız vasıtası ile tanıştığımız M.A. pasaportlarımızı alarak bizi zorla burada tutuyordu" dedi. Otelin mesul Müdürü M.A. ve otel çalışanı N.K., çıkarıldıkları mahkemece, 'Fuhşa aracılık etmek, yer temin etmek ve insan ticareti' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu. Yabancı uyruklu kadınlar ise sınır dışı işlemleri için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ