12’nci kuyu için ilk sondaj vuruldu

Kapaklı Belediyesi tarafından İsmet Paşa Mahallesi’nde başlatılan derin su kuyusu çalışmaları kapsamında ilk sondaj dün vuruldu.

GÜNDEM 26.12.2013 17:13:00 0
 12’nci kuyu için ilk sondaj vuruldu
SANİYEDE 25 LİTRE SU TAŞIYACAK
 
Kapaklı Belediyesi, 12’inci su kuyusunu faaliyete geçirme kapsamında dün saat 14.00’da İsmet Paşa Mahallesi’nde sondaj çalışmalarına başladı. Yerin 350 metre altına inecek olan su kuyusunun 45 gün içinde şebekeye bağlanacağını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kuyunun saniyede 25 litre su taşıyacak kapasitede olduğunu ifade etti. Mandalı, "Yeni açılacak su kuyusu ile birlikte, kuyularımız Kapaklı’nın su ihtiyacına fazlasıyla cevap verebilecek kapasiteye ulaşacaktır" dedi.
 
 
400 METRE DERİNLİĞE DE İNEBİLİRİZ
 
Yaklaşık Maliyeti 217 bin 013,30 TL olan derin su kuyusu açma işi, 18 Kasım Pazartesi günü 205 bin TL ile Deniz İnşaat firmasına ihale edildi. Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan proje çerçevesinde sondaj çalışması yapılacağını söyleyen Mandalı, “Burası İsmetpaşa Mahallesi ilköğretim alanıdır. Burada daha önce de su kuyusu açmıştık. Fakat bu mahallemiz sanayi bölgesine çok yakın olduğu için su kuyusunu yenileme ihtiyacı duyduk. İlk etapta 350 metre derinlikte olmasını planladık. Fakat ihtiyaç olması halinde iş artışı ile 400 metre derinliğe de inebiliriz” dedi. BelediyeBaşkan Yardımcısı Mustafa Serat da İsmet Paşa Mahallesi’nde ilk sondajın vurulduğu su kuyusu sondaj çalışmalarını inceleyen Başkan Mandalı’ya eşlik etti.
 
 
KURBAN KESİLDİ
 
Ortalama bir su kuyusunun ömrünün 10 yıl olduğunu belirten Mandalı, “Bu su kuyumuzdan çıkaracağımız suyu Hıfzısıhha’da analiz ettirdikten sonra arıtarak şehir şebekesine vereceğiz. Kapaklı’da evlerin musluklarından akan suların içilmesinde sağlık açısından herhangi bir sakınca yoktur” dedi. Kapaklı’nın su sıkıntısı çekmemesi için kendilerini en zor günler için hazırladıklarını kaydeden Mandalı, yeni su kuyusunun hayırlı olmasını temenni etti. Mandalı’nın açıklamalarının ardından ilk sondaj vuruldu ve günün anısına kurban kesildi.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ