“Artık başıboşluk yok”

Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği dün saat 15.00’da İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM 24.12.2013 17:30:00 0
 “Artık başıboşluk yok”
HİÇBİR ZAMAN TABELA DERNEÐİ OLMADILAR
 
Ziyarette Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Özel, Şemsettin Dubaz, Siyami Canbaz ve Sami Canbaz ile Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Serat ve Nuri Gamsız’ın yanı sıra Belediye Başkanı İrfan Mandalı da hazır bulundu. Kadir Arıcı’nın ilçede dernekçilik anlayışına farklı bir soluk kazandırdığını ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Hiçbir zaman tabela derneği olmadılar. Her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koştular. Dernekçiliğin nasıl yapılması gerektiği konusunda adeta ders verdiler” diye konuştu.
 
 
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BRİFİNG VERDİ
 
Kapaklı’nın bugünlere gelmesinde ziyarette yer alan üç belediye başkanı Enver Özel, Şemsettin Dubaz ve İrfan Mandalı’nın büyük emekleri olduğunu kaydeden Kadir Arıcı ise Kaymakam Kuzulu’ya bugüne kadar yaptıkları önemli çalışmalar hakkında brifing verdi. Daha önce sanayi çöplerinin ilçe merkezine döküldüğünü belirten Arıcı, “Yaptığımız itirazlar sonucu bu yanlışlığın önüne geçilmesinde öncü olduk. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz imza kampanyası çerçevesinde şehrimize bir PTT memuru atanmasını sağladık” dedi.
 
 
ATIŞ POLİGONU YOK
 
Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kayıtlı 160 üyesinin bulunduğunu söyleyen Kadir Arıcı, “Üye aidatımız yalnızca 1 TL olmasına rağmen bu parayı bile alamadığımız üyelerimiz var. Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği’mizin kayıtlı üye sayısı ise 320’dir. Düzenli bir aidat gelirimiz olmamasına rağmen hiçbir zaman tabela derneği olmadık” dedi. Arıcı, Kapaklı Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri için Kaymakam Kuzulu’dan ilçeye bir atış poligonu kazandırmasını istedi. Konuyla ilgili konuşan Kaymakam Kuzulu, “İlçemizde görev yapan polislerimizin de kullanabileceği atış poligonu olmadığını öğrendim. Bu eksikliğin de giderilmesi gerekiyor” dedi.
 
 
ÖLÜSÜNE SAYGISI OLMAYANIN DİRİSİNE DE SAYGISI OLMAZ
 
Ziyarette mezarlık konusunda Kapaklı Belediyesi’ni eleştirerek konuşmasını sürdüren Kadir Arıcı, “İlçemizde yeni bir mezarlık yapıldı. Eski mezarlıktan yol geçmesi nedeniyle birçok mezar yeni mezarlığa taşındı. Şuan orası metruk halde. Bu konuya bir el atılması gerekiyor. Çünkü ölüsüne saygısı olmayanın dirisine de saygısı olmaz” dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mandalı ise çevreyolunun geçmesi nedeniyle eski mezarlığın bir bölümünün yeni mezarlığa taşındığını belirterek, “Biz yolun geçtiği kısım haricinde herhangi bir mezarı taşımadık. Fakat vatandaşlar yakınlarının mezarlarını kendi imkanlarıyla buradan kaldırıyorlar. Bunu yaparken de oradaki diğer kabirlere zarar veriyorlar” dedi.
 
GÜZEL PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEÐİZ
 
Kapaklı’nın artık ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Kapaklı’da artık devlet kurumları hizmet vermeye başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü oluşturuldu. Eski başıboşluk yok artık. Hep birlikte el ele vererek ilçemiz için güzel projeleri hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. Kaymakam Kuzulu, her kafasına esenin eski mezarlıkta bulunan mezarları başka bir yere taşımasının önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ