Yüceer, Başbakana oğlunu sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 'Bilal Erdoğan'ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) için ilçede Sit alanında yükselen öğrenci yur

GÜNDEM 24.12.2013 17:28:00 0
 Yüceer, Başbakana oğlunu sordu
YURT BİNASI FATİH BELEDİYESİ'NE NE KADARA MAL OLDU?
 
Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Yüceer, "Gazetelerde Zorlu Center'da oğlunuz Sayın Bilal Erdoğan'ın, Günaydın Köfte ve Gülhane Kebap adlı iki restoran açtığı belirtilmektedir. Operasyon kapsamında Zorlu Holding'in CEO'su Sayın Mesut Pektaş da gözaltına alınmış, "Zorlu Center'in 86 bin metrekare fazladan kaçak inşaat yaptığı' suçlaması yöneltilmiştir" dedi. Yüceer,"Fatih Belediyesi'nin öğrenci yurdunu TÜRGEV'e 25 yıllığına ücretsiz tahsis etmesinin gerekçesi nedir? Yurt binası Fatih Belediyesi'ne ne kadara mal olmuştur? Sit alanına, imar izni hangi mevzuat uyarınca verilmiştir? Sit alanının imara açılmasının altında kimlerin imzası bulunmaktadır? TÜRGEV'e kurulduğu günden bu yana yapılan bağışların miktarı nedir? TÜRGEV 2 yılda hangi bakanlık tarafından hangi inceleme/soruşturmadan geçirilmiş, sonuçları ne olmuştur?” sorularını sordu.
 
TÜRGEV'E BAÐIŞ YAPILMASI NORMAL MİDİR?
 
TÜRGEV'e devlete ait başka kurumlardan herhangi bir taşınmazın tahsis edilip edilmediğini soran Yüceer, “Vakıfların kuruluş amaçları toplumsal dayanışma ve yardımlaşmadır. Vakıfların genel amaçları içinde ekonomik ve mali bakımdan güçsüz durumda olmaları onları desteklemek, güçlendirmek ve onların sosyal ve ekonomik durumlarını düzeltmek vardır. Vakıflar bir yandan doğrudan doğruya kamu hizmetleri yaparlarken diğer yandan da bir kısım ihtiyaç sahiplerine direkt olarak ekonomik ve mali yardımlarda bulunmaktadırlar. Bu bağlamda TÜRGEV'e Fatih Belediyesi tarafından bağış yapılması normal midir? Zorlu Center'ın 86 bin metrekare fazladan kaçak inşaat yaptığı iddiaları doğru mudur? Konuyla ilgili yürütülen soruşturma ne aşamadadır? Oğlunuzun sahip olduğu Doruk Izgara Gıda Tic. Ltd Şirketi tarafından söz konusu iki dükkân ne zaman satın alınmıştır? Zorlu Center ile aile bireylerinizin hukuki bir ilişkisi bulunmakta mıdır? Doruk Izgara Gıda Tic. Ltd son bir yılda hangi bakanlık tarafından hangi inceleme/soruşturmadan geçirilmiş, sonuçları ne olmuştur?" sorularının da Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanmasını istedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ