Akay, “Hedefimiz halkın iktidarıdır”

15 Aralık’ta yapılan ön seçimden zaferle ayrılan ve PM Toplantısı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı netlik kazanan Vahap Akay, dün saat 17.00’da düzenlenen basın top

GÜNDEM 23.12.2013 20:09:00 0
 Akay, “Hedefimiz halkın iktidarıdır”
TEMAYÜL YOKLAMASINA KARAR VERİLDİ
 
Düzenlenen basın toplantısına CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan ve çok sayıda partilinin yanı sıra, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Ensar Sivri, Metin Dönmez, Subaykan Pandar, Aktaş Güler ve Zeki Gürcün de katıldı. Toplantıda ön seçimi 101 oyla kaybeden Remzi Garip’in bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı. 2014 yerel seçimleri için Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurularının 2 Eylül’de sona erdiğini anımsatarak konuşmasına başlayan CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, “Bütün aday adaylarımız Genel Merkezimiz tarafından yapılacak anketlerde başarılı olmak için gayret gösterdi. Anketler yapıldıktan sonra birbirlerine yakın oy alan dört aday adayı CHP Genel Merkezi’nde oluşturulan “Yerel Yönetimler Aday Belirleme Komisyonu” tarafından değerlendirildi ve nihayetinde temayül yoklaması yapılmasına karar verildi.
 
 
SANDIKTAN VAHAP AKAY ÇIKTI
 
Temayül yoklamasının 15 Aralık Pazar günü yapıldığını ve bin 852 üyeden bin 489’unun katılım gösterdiğini ifade eden Özkan, ön seçime katılım oranının yaklaşık yüzde 80 olduğunu kaydetti. Temayül yoklamasında sandıktan Vahap Akay’ın 616 oyla zaferle çıktığını anımsatan Özkan, “Remzi Garip 515, Ensar Sivri 182, Metin Dönmez ise 168 oy aldı. Sonuçlar Genel Merkez’e iletildi. Geçtiğimiz gün yapılan PM toplantısında Vahap Akay’ın adaylığı onaylandı. Sürecin başından beri yarışa katılarak partisi için maddi manevi her türlü özveride bulunan 7 aday adayına da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Vahap Akay’ı tebrik eden Saim Özkan, Akay’a yerel sçeimlerde başarılar diledi. Aday adaylığı sürecinde ufak tefek kırgınlıklar yaşanmış olabileceğini söyleyen Akay, yaşananların unutulması ve birlik ve bütünlük içersinde CHP bayrağını Çerkezköy’de dalgalandırmak için çalışmak gerektiğini dile getirdi.
 
 
HEDEFİMİZ ŞEFFAF, GÜLER YÜZLÜ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIDIR
 
Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak Genel Merkez tarafından onayladığını söyleyen Vahap Akay, kendisine destek veren Çerkezköy halkına ve CHP’nin vefakâr örgütüne teşekkür ettiğini söyledi. 7 aday adayı ile yepyeni bir Çerkezköy sevdası kapsamında yola çıktıklarını ifade eden Akay, “Aynı hedefe şaşmadan, beraber yürüyeceğimize inandığım yol arkadaşlarımıza bugüne kadar partimiz adına vermiş oldukları emeklerden dolayı ve partimizin iktidar hedefine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Aday adaylığı sürecinde oldukça yoğun günler yaşadıklarını söyleyen Akay, “Çerkezköylülerin partimizden beklentileri olduğunu biliyorum. Hedefimiz, dürüst, ilkeli, tutarlı, şeffaf, güler yüzlü belediyecilik anlayışıdır. Bu anlayışı Çerkezköy Belediyesi’ne hakim kılmaktır. Partimizin yükselen grafiğini daha da yukarı taşıyacağız. Yarattığımız taban hareketini büyüterek çalışmalarımızı hızlandıracağız. CHP ailesi olarak öncelikli sevgi, hoşgörü ile yepyeni bir birlikteliği Çerkezköy’de egemen kılacağız” dedi.
 
 
MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEKTİR
 
CHP siyasetinde ayrım ve ayrıcalık olmadığının altını çizen Akay, “İnsan odaklı siyasetimizin hiçbir döneminde, ayrımcılık olmadı.
Şahsımı toplumun belirli kesimleri ile karşı karşıya bırakma çabaları sürdürülmektedir. Mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Dün hepimiz için geçmişte kaldı. Herkese ulaşarak partimizi ve halkçı anlayışımızı anlatacağız. Hedefimiz Çerkezköyümüzü 20 yıl sonra yeniden CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile buluşturmaktır” dedi. Dürüst siyaset anlayışını, rant için değil halk için siyaseti egemen kılmak istediklerini söyleyen Akay, “Hedef Çerkezköy’de halkın gerçek iktidarıdır. Bu yolun Çerkezköy’e ve Tekirdağ Büyükşehirimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
 
ALTIN KAPLAMA ROZET TAKTI
 
Vahap Akay’a görevinde başarılar dileyen CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Metin Dönmez, temayül yoklaması öncesinde herkesin bir adayı olduğunu anımsatarak, “Bugün herkes buradadır. Dünü unuttuk, yarını düşünüyoruz. İktidar Cumhuriyet Halk Partisi’nindir” dedi. Seçimlerde parti için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Zeki Gürcün ise yaşananların geride kaldığını belirterek, “Biz 20 yıldır bu partiye hizmet ediyoruz. Kim aday çıkarsa onun arkasında olacağımızı söylemiştik. Bundan sonra da Vahap Akay’ın arkasında olacağız” dedi. Diğer aday adayları da her zaman Vahap Akay’ın arkasında olacaklarını ve CHP için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Programın sonunda Metin Dönmez tarafından, Vahap Akay’a altın kaplama CHP rozeti takıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ