Kambur, “Büyük oyun oynanıyor”

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi’ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını dün saat 11.30’da gerçekleştirdi.

GÜNDEM 20.12.2013 18:12:00 0
 Kambur, “Büyük oyun oynanıyor”
AMAÇ HALK BANKASI’NA YAPILAN OPERASYONU PERDELEMEKTİR
 
Seçim Koordinasyon Merkezi’nin herkese hayırlar getirmesini dileyen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Acar’a hayır çarşısını ve bu binayı kullanmak amacıyla verdiği için teşekkür etti. 2014 yerel seçimlerinin yaklaştığını anımsatan Kambur, “Son günlerde medyada gelişen olayları hepimiz izliyoruz. AK Parti’nin üzerine önemli bir operasyon yapılıyor. Buradaki amaç Halk Bankası’na yapılan operasyonu perdelemektir. Halk Bankası ile AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı itibarsızlaşma hadisesidir. 11 yıldır AK Parti’yi seçim öncesi nasıl karalarız diye düşündüler. Bir on yılın hükmetmesi bazı çevreleri ciddi anlamda rahatsız etti” ifadelerini kullandı.
 
YOLSUZLUK VE RÜŞVET SÖZ KONUSU İSE BUNUN HESABI VERİLİR
 
Ahmet Kambur, “Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve partimize engeller çıkarılıyor. Fakat Başbakanımız dirayetli duruşu ile hepsini atlattı. Bu operasyondan alnımızın akı ile çıkacağız. Kim yolsuzluk yapmışsa, hatalı bir şey yapmış ise bunun hesabını verecektir. Bakan çocuğu da olsa, milletvekili de olsa, bakanın kendisi de olsa, yolsuzluk ve rüşvet söz konusu ise bunun hesabı verilir” dedi. Ülkede çok büyük bir oyun oynandığını söyleyen Kambur, “Halk Bankası’na yapılan operasyon bu ülkenin milli menfaatlerine ciddi anlamda zarar verecek bir hadisedir. Bugün İran ile yapmış olduğumuz petrol ve doğalgaz anlaşmalarında bizim kalkıp da oraya direkt para ödememiz mümkün değildir. Bunu bütün dünya yapıyor. İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler bizim yaptığımız gibi ticaret yapmaktadır. İran üzerine birleşmiş milletlerin koymuş olduğu ciddi bir ambargo var. Ambargoyu yıkabilmek için biz de bu ülkelerin çalıştığı gibi çalışıyoruz. İran’dan petrol ve doğalgaz alıyoruz karşılığında Halk Bank kullanılmak suretiyle bedelini ödüyoruz” açıklamalarında bulundu.
 
CİDDİ ANLAMDA ÇALIŞMAMIZ LAZIM
 
Irak petrollerin Türkiye üzerinden geçme hadisesinde Halk Bankası’na görevler verildiğini söyleyen Ahmet Kambur, “Bu tüm dünyayı rahatsız etti. Türkiye buradan yılda 20 milyar dolar kazanacaktı. Bu da Türkiye’nin cari açığını ciddi manada hafifletecekti. Yaşananlar Türkiye’ye zarar vermek isteyen güçlerin yapmış olduğu operasyondur. Bugünden itibaren ciddi anlamda çalışmamız lazım. Bu seçim bürosunun hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Ahmet Kambur ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel tarafından kesildi. Açılışa AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, AK Parti Sosyal İşler Başkanı Muharrem Akyüz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan aday adayları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ