Pehlivan, “Tek ölçütümüz Hak’tır”

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, başlatılan yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonunda hükümetin sürece müdahale edecek adımlardan kaçınması gerektiği konusunda açıklamalar

GÜNDEM 20.12.2013 17:22:00 0
 Pehlivan, “Tek ölçütümüz Hak’tır”
SÜREÇ BİR YARGI SÜRECİDİR
 
Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Feti Pehlivan, sürecin objektif bir şekilde yürümesi için hükümetin gayretinin önemli olduğunun altını çizdi. Yargının siyasilerden bağımsız bir şekilde karar verebilmesi için iktidarın müdahalesinden arınmış olması gerektiğini belirten Pehlivan, “Siyasi müdahale sonrası çıkacak olası bir aklama kararı ise toplum vicdanında kabul görmeyecek, sonrasında siyasi iktidarın üzerine hiç çıkmayacak bir leke olarak yapışacaktır. Süreç bir yargı sürecidir. Yargı kendi kuralları ve teamülleri doğrultusunda hiçbir baskıya maruz kalmadan çalışmalıdır” dedi.
 
ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZLIĞINDAN NASIL BAHSEDEBİLİRİZ
 
Operasyonun perde arkasında dış mihrakların olduğu iddialarına da değinen Pehlivan, böyle bir iddianın gerçek olmasının Türkiye’nin bağımsızlığından söz edilemeyeceğini belirterek, “Bazı basın yayın organlarında operasyonların arkasında uluslararası güçler olduğu, amacın AK Parti iktidarına diz çöktürmek olduğu şeklinde iddialar yer almaktadır. Bu iddialar dikkate alınmalı, doğruluğu araştırılmalı ve eğer doğruluk payı var ise uluslararası güçlerin Türk yargı sistemi üzerinde ne şekilde etki sahibi olabildiği açığa çıkartılmalıdır. İddialar doğruysa ülkemizin bağımsızlığından nasıl bahsedebiliriz. Egemen bir devletin hukuk sisteminin dış güçler tarafından kullanılarak devletin yönetiminin alaşağı edilmesi amacı ile kullanılması iddiası facia derecesinde bir tehlikenin varlığını gösterir” diye konuştu.
 
EN KISA ZAMANDA AKLANACAKLARINI UMARIZ
 
Ülkenin böyle bir duruma düşmesinden hiçbir şekilde memnun olmadıklarını ve bu durumdan dolayı endişeli olduklarının altını çizen Pehlivan, “Suçlananlar ister siyasi rakiplerimiz olsun ister en yakın dostlarımız olsun. Masum olduklarını, en kısa zamanda aklanacaklarını umarız. Biliriz ki, gerek soruşturma ile iddia edilenler gerekse de yıllardır çeşitli ortamlarda dile getirilen iddiaların gerçek olması ülkemizin selameti için iyi bir durum değildir” dedi. İyi niyetli temennilerinin tersi bir sonuç çıkması durumuna da benzetme yapan Pehlivan, “Bu iddiaların doğruluğu güzel halk deyişimizle tuzun kokması manasına gelir” dedi.
 
BİZLER TÜM İNSANLARIN İYİLİĞİNİ İSTERİZ
 
Açıklamasının sonunda Milli Görüş’e karşı olanlara da bugüne kadar hep ümmetçi bir anlayışla yaklaştıklarının altını çizen Pehlivan, “Hareketimiz köklü ve medeniyet değerlerimizin üzerine inşa edilmiş bir harekettir. Bu değerlerimiz bizim rövanşist bir zihniyet ile hareket etmemize manidir. Bizler tüm insanların iyiliğini isteriz. Bu güne kadar bize karşı hep olumsuz yaklaşmış gruplara dahi grupçu bir anlayışla değil, kucaklayıcı ve ümmet merkezli bir anlayışla yaklaşırız. Her türlü ihtilafta tek ölçütümüz Hak’tır. Tarafların bize olan yakınlıkları veya uzaklıkları bizim için ölçüt olamaz” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ