15 bölgede 27 lojistik depo kuruluyor

Türkiye’nin yüzde 95'inin deprem kuşağında yer aldığını ifade eden Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, ülkenin her an çeşitli afetlere maruz kalabileceğini belir

GÜNDEM 20.12.2013 13:59:00 0
 15 bölgede 27 lojistik depo kuruluyor
BİRİ DE TEKİRDAĞ’A KURULACAK
 
Lojistik depolardan birinin de Tekirdağ'da kurulacağını kaydeden Tekirdağ AFAD yetkilileri, “Bu çerçevede, Lojistik depoda olası bir felaket halinde afetzedeler barındırılabilecek. Ayrıca afet bölgesine arama kurtarma, sağlık, barınma, sosyal yardım gibi ihtiyaçların karşılanması için gelecek olan Sivil Toplum Kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının görevli personellerinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak üzere çadır ve acil müdahale malzemeleri de konteynerler halinde bu depolarda konuşlandırılabilecek” ifadelerini kullandı.
 
GEREKLİ KOORDİNASYONU YAPTIK
 
Yeni lojistik deponun hafriyat çalışmalarına başlandığını açıklayan Tekirdağ AFAD İl Müdürü Recep Erol, “Deponun hızlı bir şekilde tamamlanması için gerekli koordinasyonu yaptık. İlimiz Çevre Yolu üzerinde, Yeni Diş Hastanesi karşısında inşaatı devam eden Afad Lojistik Depo İnşaatının ihalesi TOKİ tarafından yapılmış olup, depo inşaatının 3 ay içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ