Çerkezköy’ün en büyük kavşağı yapılacak

Çerkezköy Belediyesi Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün saat 10.30’da Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 19.12.2013 14:36:00 0
 Çerkezköy’ün en büyük kavşağı yapılacak
YAPILACAK ÇALIŞMALAR GÖRÜŞÜLDÜ
 
Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda 2014 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında birim temsilcileri ile belediye yetkilileri arasında bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Faruk Şen, Çerkezköy Belediyesi Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz ve Harita Mühendisi Erhan Koç, Çerkezköy Belediyesi Şehir Bölge Plancısı Uğur Er, GAZDAŞ Yapım İşleri Şefi Kıvanç Türkmen, Türk Telekom İşletme Şefi Ogün Çelik, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobese Sorumlusu Suat Kahve ile Tredaş Sorumlusu Taylan Görücü katıldı.
 
KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
 
Toplantıda GAZDAŞ’la alakalı herhangi bir planlama yapılmazken, Tredaş’ın Bağlık Mahallesi’nde yapacağı çalışmalar görüşüldü. Tredaş sorumlusu Taylan Görücü, 2014 yılı sezonunda Bağlık Mahallesi ve TEM Otoyolu üzerindeki yüksek gerilim hattının yeraltına alınma çalışmalarına başlanacağını belirtti.  Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş Terdaş’ın çalışmalarında önceliğin Atatürk Viyadük’ü altında yapılması planlanan kavşağa verilmesinin gerektiğini söyledi. Gümüş, “Çerkezköy’ün en büyük kavşağı çalışmalarına başlanabilmesi için söz konusu yerde bulunan trafonun kaldırılması gerekmektedir. Söz konusu yerde kamulaştırma işlemleri belediyemiz tarafından tamamlanmıştır” dedi.
 
HÜKÜMET CADDESİ GENİŞLETİLECEK
 
Tredaş konusunda bir başka çalışma yerinin Hükümet Konağı önü olduğu ifade edildi. Mevcut köprünün yıkılarak yerine geniş bir köprünün yapılmasının planlandığını ifade eden Gümüş, “Köprüye paralel olarak Polisevi ve Orman İdaresi önünden geçen caddeyi 5 metre daha bu kurumlara doğru çekerek genişletmeyi planladık. İlk etapta yapmayı planladığımız çalışmalarımızın sistemli bir şekilde yürümesi bakımından adı geçen yerlerde ilgili kurumların çalışmalarını tamamlaması gerekmektedir” diye konuştu.
 
MOBESE’DE YENİ SİSTEM
 
Toplantıda, Çerkezköy’de mevcut mobese sistemine ilave olarak belirli caddelerde sistemin yenileneceği belirtildi. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemlerinin (TEDES) kurulması için çalışmaların başlatıldığını belirten Emniyet Mobese Görevlisi Suat Kahve, sistemin Çerkezköy’de kurulması bakımından genel merkezle alakalı çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Bu konu netlik kazandığında Çerkezköy’de 9 bin 250 metre civarında kazı işlemi yapılacaktır” dedi. Aynı konuda görüşlerini belirten Kemal Gümüş, Namık Kemal Bulvarı, Cengiz Topel Caddesi ve şehir içinde belirli caddelerin ve duble yol girişlerine mobese sisteminin kurulacağını, ihale işlemlerinin ise Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
 
Haber / Asim YAVUZ