Akay “Son sözü sandık söyler”

Cumhriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Vahap Akay, önceki gün saat 19.30’da MED Akademi’de partililerle buluştu.

SİYASET 13.12.2013 17:05:00 0
 Akay “Son sözü sandık söyler”
ÖRNEK OLACAK BİR SEÇİM YAŞAYACAĞIZ
 
Ağustos ayından beri 2014 yerel seçimleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Vahap Akay, Diğer aday adayı arkadaşlarımızla birlikte 2 Eylül’de yola çıktık. Partimiz için bugüne dek emek harcayan tüm partililere teşekkür ederim. Partimiz 30 Mart yerel seçimlerinin iktidarıdır. CHP’nin iktidar olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Yarın partililerin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nı belirlemek amacıyla sandığa gideceğini dile getiren Akay, “Yarın iktidar dahil diğer partilere örnek olacak bir seçim yaşayacağız. Bin 873 üye partisine sahip çıkacak” dedi ve ön seçimin partiye ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.
 
CHP’NİN VİCDANI İLE YOLA ÇIKTIM
 
CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Vahap Akay, ilçede 25 yıllık hasreti sonlandırmak adına yola çıktıklarını belirtti. Hiçbir zaman koltuk sevdasında olmadıklarının altını çizen Akay, “CHP Çerkezköy Belediyesi’ni alacak güçtedir. 30 Mart’ta CHP’yi iktidara getireceğiz. Ön seçimler kapsamında birlikte sandığa gideceğimiz diğer 3 aday adayı arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Sandıktan kim çıkarsa çıksın seçimi kazanacak güçtedir” diye konuştu. CHP’nin vicdanı ile yola çıktığını ifade eden Vahap Akay, “Aday adaylığımı açıkladığımdaki ilk sözüm sandık olmuştu. Son sözü sandıkta CHP üyeleri söyleyecek. Üyeler Pazar günü Çerkezköy’de kazanacak adayı çıkaracak. CHP’de sandık varsa son sözü sandık söyler. Sandıktan kim çıkarsa o CHP’nin Çerkezköy’deki adayıdır” ifadelerini kullandı.
 
NE PARTİLİLİĞİMİZ NE DE SOSYAL DEMOKRATLIĞIMIZ
 
2014 yerel seçimleri kapsamında partiye büyük emeği geçen 7 aday adayına da teşekkür eden CHP Eski Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Demir, “CHP tereddütsüz 30 Mart’ta Çerkezköy’de iktidara gelecektir. 7 aday adayı arkadaşımız da aday kim olursa olsun desteklemeye söz verdi. Bu, CHP’nin iktidara gelmesini arzu eden herkesi mutlu etti. İpi kim göğüslerse diğer arkadaşlar da bu sürece destek olacaklardır” dedi. Kiminle yola çıkarsa çıksın CHP’nin Çerkezköy’de seçimi kazanacağını iddia eden Hasan Demir, Vahap Akay’ın genç olması dolayısıyla eleştiride bulunanlara da cevap vererek “Atatürk’ün gençliğe inancını hazmedemiyorsak bizim ne partililiğimiz ne de sosyal demokratlığımız kalır. Bu başarı insanın vizyonunda, yüreğinde saklıdır” açıklamalarında bulundu.
 
KOL KOLA GİRMEYİ DE BİLİRİZ
 
Siyasette çizgilerinin hiç değişmediğini ifade eden CHP Çerkezköy İlçe eski başkalarından Fedai Güven ise ciddi bir seçim sürecine girdiklerini belirterek, “30 Mart, partimiz için bir dönüm noktası olacaktır. Çerkezköy’de 1989’da Hikmet Uğraş ile seçimi aldık. Geçmişte hatalar olmuştur, olmamıştır bunu tartışmanın çok fazla önemi yok. Önümüze bakmalıyız” dedi. 7 aday adayının da bu süreçte layıkıyla çalıştığını kaydeden Güven, “Adayın belirlenmesi için sandıkta karar kılındı. Sandığa 4 kişinin girmesine karar verildi. Genel merkezin bu kararına da saygı duymak gerekiyor” dedi. CHP’ye uzun yıllar hizmet ettiğini söyleyen Güven, “Ben siyasette ahde vefaya inanıyorum. Vahap arkadaşımız partimiz için yıllardır hizmet ediyor. Biz kendi içimizde mücadele ederiz. Fakat sonra kol kola girmeyi de biliriz. 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olan 3 kişi el ele verdik. Hiçbir zaman çizgimizi değiştirmedik. Vahap Akay da çizgisini hiç değiştirmedi. En doğru adayın Vahap Akay olduğuna inanıyorum. Kendisinin sandıktan çıkacağına, seçimde CHP’nin bayrağını göndere çekeceğine inanıyorum” dedi. Vahap Akay’ın yaşının genç olması ile ilgili eleştirilere de cevap veren Güven “Bazı arkadaşlar başkan olduklarında kaç yaşında olduklarını unutmasınlar” diye konuştu.
 
11 BELEDİYE BAŞKANI İLE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ DE ALACAĞIZ
 
DSP’li Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı’nın CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı olarak açıklandığını anımsatan Güven, “4 aday adayına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İrfan Mandalı’nın CHP’ye değerli hizmetleri olacaktır. Kapaklı’da seçimi alacağımıza inanıyorum. Tekirdağ’da 11 belediye başkanı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni de alacağız” dedi. 2009 yerel seçimlerinde Çerkezköy’de bağımsız belediye başkan adayı olan ve seçimlerin ardından CHP’ye katılan Nurtekin Erol da Vahap Akay’ın CHP’yi başarıya ulaştıracağına inandığını belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ