Şimşek, “ÇEMYO çok daha iyi yerlere gelecek”

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, dün saat 14.00’da Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na ziyarette bulundu.

GÜNDEM 12.12.2013 18:44:00 0
 Şimşek, “ÇEMYO çok daha iyi yerlere gelecek”
2014 EÐİTİM VE ÖÐRETİM YILINA YETİŞECEK
 
 NKÜ Rektörü Osman Şimşek, NKÜ ile BSH fabrikası arasında imzalanacak protokol için Çerkezköy’e geldi. Çerkezköy ziyareti kapsamında ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Ercan Buluş ve öğretim üyeleri ile bir araya gelen Şimşek, NKÜ bünyesindeki kurumları mümkün olduğunca gezmeye çalıştıklarını ifade etti. NKÜ tarafından yapılacak çalışmalar ve kurumların sıkıntıları kapsamında ziyaretlerin devam edeceğini söyleyen Şimşek, “130 dönüm alan içersinde Veliköy’de yeni binamız yapılıyor. Bittiği zaman ÇEMYO, yeni binada daha iyi kadro ve daha iyi fiziki şartlarda öğrencilerine hizmet verecek. Bunu arzu ediyoruz” dedi. Binanın 2014 eğitim ve öğretim yılına yetişmesini temenni eden Şimşek, emeklerinden dolayı Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e de teşekkür etti.
 
ÖÐRENCİLERİMİZ ‘OKUL BİTTİKTEN SONRA NE YAPACAÐIZ’ DİYE DÜŞÜNMÜYOR
 
Kurumların halinden ve dertlerinden iyi anladığını söyleyen Osman Şimşek, “Uzun yıllar yüksekokul müdürlüğü yaptım. Biz üniversitemizin imkanlarını kuurmlarımıza eşit mesafede kullanmaya çalışıyoruz” dedi. ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş’a gayretlerinden dolayı teşekkür eden Şimşek, “ÇEMYO çok daha iyi yerlere gelecektir” dedi. BSH fabrikası ile ‘Araç kesme ve kırma’ protokolü imzaladıklarını söyleyen Rektör Şimşek, “Bölgemiz bu yönden çok şanslıdır. Çünkü sanayinin devleri Çerkezköy’de faaliyet gösteriyor. Öğrencilerimiz, ciddi kuruluşlarda staj ve uygulama yapma şansı buluyor. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra daha kolay iş bulabiliyor. Sanayiciye kalifiye elemanlar yetiştirmenin üzerinde duruyoruz. Şimdiye kadar 20 protokol imzaladık. Mezun olan öğrencilerimiz ‘okul bittikten sonra ne yapacağız’ diye düşünmüyorlar. Bu konu istihdam açısından büyük önem arz ediyor. Sanayicilerimiz üniversite için güzel bir proje oluyor” dedi.
 
NKÜ AİLESİ HER GEÇEN GÜN KALABALIKLAŞIYOR
 
ÇEMYO ziyaretinin devamında öğretim üyeleri ile bir araya gelen Şimşek, “NKÜ ailesi her geçen gün kalabalıklaşıyor. Şuan kadromuzda 950 öğretim üyemiz var. Hepimize büyük görevler düşüyor. Sizlerin görüşlerini, sıkıntılarını gidermek için bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sizlere ve öğrencilere hizmet için bu göreve getirildik” dedi. ÇEMYO’nun diğer MYO’lara kıyasla daha iyi konumda olduğuna vurgu yapan Şimşek, “İnşallah yeni binanın yapılması ile daha iyi mekanlarda öğrencilere hizmet edeceksiniz. Kendimizi geliştirelim, öğrencilerimize sahip çıkalım ve onlara en iyi hizmeti vermek için var gücümüzle çalışalım” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ