Kubilay, “En önemli meselemiz üretim ve istihdamdır”

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, dün saat 15.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bross Tekstil Fabrikası’nı ziyaret etti.

GÜNDEM 12.12.2013 18:40:00 0
 Kubilay, “En önemli meselemiz üretim ve istihdamdır”
EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ARA ELEMAN
 
Kaymakam Metin Kubilay, Bross Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Asım Yavuzarslan ve Fabrika Müdürü Necip Melikoğlu tarafındna karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Asım Yavuzarslan, “Ziyaret bizi oldukça onure etti. Kaymakamımıza fabrikamızı gezdirdik. Yeni teknolojik makinelerimizi gördü. Çalışmalarımzı inceledi” dedi. Kaymakam Kubilay’a yaşadıkları ara eleman sıkıntısından bahsettiklerini söyleyen Yavuzarslan, “Kaymakamımız okullarla ilgili zaten bir çalışması olduğunu ve bize bu yönde destek olacağının sözünü verdi” dedi ve ziyaretten dolayı Kaymakam Kubilay’a teşekkür etti.  
 
BİR YERİ TANIMANIN EN İYİ YOLUN GEZİP GÖRMEKTİR
 
Çerkezköy’ün bir sanayi ilçesi olduğunu söyleyen Kaymakam Metin Kubilay, “ÇOSB, Türkiye’nin en önde gelen OSB’lerinden birisidir. Bu kapsamda yaptığımız gezilerle ilçeyi daha iyi tanımaya çalışıyoruz” dedi. Bir yeri tanımanın en iyi yolunun gezip görerek tanıma olduğunu kaydeden Kubilay, “Asım Yavuzarslan ve Fabrika Müdürümüz en güzel şekilde bize fabrikayı tanıttılar. Üretim safhalarını inceledik. Son derece memnun kaldım. En önemli meselemiz üretim ve istihdamdır. Kendilerine üretim ve istihdama olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
MARKALAŞMA ÇALIŞMALARINI TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR
 
Bross Tekstil, 700 çalışanı ile 12 bin metrekare kapalı alanda günlük 115 bin çift çorap kapasiteyle çalışıyor. Üretiminin yüzde 80’ini Avrupa’ya ve ABD’ye ihraç eden Bross Tekstil, Rusya sınırları içindeki Türk-i Cumhuriyetlerine de kendi markası altında satış yapıyor. 2014’te makine yatırımı yapmayı planlayan Bross Tekstil, bir yandan da markalaşma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bross Tekstil Fabrika Müdürü Necip Melikoğlu en büyük hedeflerinin kendi markaları ile dünya pazarında satış yapmak olduğunu belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ