Başbakan’dan İmam Hatip Lisesi sözü aldı

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde oturan 18 yaşındaki Şefika Nur Debreli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçedeki mitinginde kendisine mektup yazdığını dile getirince, görevliler tarafından telefon numarası a

GÜNDEM 12.12.2013 18:37:00 0
 Başbakan’dan İmam Hatip Lisesi sözü aldı
MEKTUPTA İMAM HATİP LİSESİ İLE İLGİLİ DURUMU ANLATTIM
 
Öncelikle eğitiminde yaşadığı sıkıntılardan söz eden Debreli, "Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne başladım. Bu okuldan belirli sebeplerden dolayı ayrılarak kaydımı Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne aldırdım. Okulumuzda derslik eksikliklerini ve diğer sıkıntıları görerek Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bildirdim. Sıkıntıların devam etmesi üzerine kaydımı aldırarak, açık liseye aldırdım” dedi. Mektubu Başbakan’ın özel kalem müdürüne verdiğini söyleyen Debreli, “Mektupta İmam Hatip Lisesi ile ilgili durumu anlattım. Talimat verdi, korumalar geldi, adımı, soyadımı ve telefon numaramı aldı. 'Ben, seni yarın arayacağım, hoşça kal' dedi ve gitti" diye konuştu.
 
HEMEN BİR HAYIRSEVERE TALİMAT VERİYORUM
 
Şefika Nur Debreli, daha sonra Başbakan Erdoğan'a, Keşan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde karşılaştıkları sıkıntıları anlattığını kaydederek,  "Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, eğitim, bina sıkıntısını, binanın bulunduğu mevkii sıkıntısını anlattım. 'Bir ilkokulun iki katı bize imam hatip lisesi diye verildi. Bu olumsuzluktan dolayı kendimi açık öğretime aldırmak zorunda kaldım' dedim. O da, 'Ben bu duruma çok üzüldüm, hemen bir hayırsevere talimat veriyorum, en kısa süre içerisinde 700 kişilik imam hatibinizi yaptırıyoruz inşallah' dedi. Ayrıca bana, 'Şöyle gözünün önüne bir getir. 24 şubelik, 700 kişilik bir imam hatip lisesi, ortaokul bölümü, büyük bir bahçe, kız-erkek yurtlar sence nasıl, Keşan'a fazla mı?' diye sordu. Dedim ki; 'Sayın Başbakanım yeter ki mevkisi düzgün, okulu güzel, eğitimi kaliteli olsun 700 kişilik okul yetmez bile" dedi.
 
Haber / Menşure KARDEŞ