1.Amatör Lig’de liderler değişmedi

Tekirdağ 1. Amatör Futbol Ligi’nin 11. haftasında iki grupta liderler değişmedi. Altınovaspor ve Sitespor gruplarında lider olarak mücadelelerini sürdürürken, Sitespor yenilmez olan tek takım unvanını elinde b

SPOR 12.12.2013 16:14:00 0
 1.Amatör Lig’de liderler değişmedi
Tekirdağ I. Amatör Futbol Lig’inin 11. haftasında 2 grupta 9 karşılaşma oynandı. 2013 – 2014 1.Amatör Lig’inde oynanan karşılaşmalarda toplam 39 gol atılırken berabere biten tek karşılaşma ise Akçeşmespor ile 100.Yılspor mücadelesi oldu.
 
SİTESPOR ÖNE GEÇTİ
B Grubu’nda haftaya lider durumda giren temsilcilerimizden Sitespor deplasmanda üç puanı bulunan Çukuryurtspor’u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Sitespor ilk dakikalardan itibaren rakip kaleyi abluka altına aldı. Sağlı sollu ataklarını devam ettiren Sitespor karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Fevzi’nin ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Sitespor kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi.
 
İLK DEVREDEN İKİ GOL ÇIKTI
Çukuryurtspor ise taraftarının desteği ile beraberlik golünü aradı. Rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Sitespor ilk golün sahibi Fevzi ile bir gol daha bularak karşılaşmada skoru 2-0 yaptı. Çukuryurtspor ilk devrenin kalan dakikalarında oyun disiplininden koptu. Rakibi karşısında üçüncü gol mücadelesini veren Sitespor istediğini elde edemedi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmadı.
 
GOLLER ÜST ÜSTE GELDİ
Karşılaşmanın ikinci devresine de temsilcimiz Sitespor etkili hücumlarla başladı. Rakip kalede ataklarını sıklaştıran Sitespor Ferhat Şenel ile bir gol bularak farkı üçe çıkardı. Oyun disiplininden kopmamaya çalışan ev sahibi ekip Çukuryurtspor farkı ikiye indirmeye çalıştı. Bir gol bulan ve umutlanan Çukuryurtspor kalan dakikalarda ataklarını sürdürdü. Rakibinin savunmasını az adamla yakalayan temsilcimiz Stiespor Samet Sakabaş’ın müthiş golü ile skoru 4-1’e getirdi.
 
28 PUANA YÜKSELDİ
Kalesinde dördüncü golü gören Çukuryurtspor kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Sitespor karşılaşmanın son dakikalarında geliştirdiği atakta bir penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen İlkay topu ağlara göndererek skoru 5-1 yaptı. Son dakikalarda da rahat oyununu sürdüren Sitespor Samet ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 6-1’lik galibiyet ile ayrıldı. Bu galibiyet ile birlikte puanını 28 yapan Sitespor liderliğini devam ettirirken, Çukuryurtspor ise üç puanda kaldı.
 
ZİRVE İDDİASINI SÜRDÜRDÜ
Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Saray Belediyespor evinde Fevzipaşaspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Saray Belediyespor atak bir futbol ile başlarken, konuk ekip Fevzipaşaspor ise kontra ataklarla rakip kaleye yüklendi. Saray Belediyespor’un gol için geldiği dakikalarda hızlı hücumlarla etkili olmaya çalışan Fevzipaşaspor bulduğu golle öne geçti. Oyun disiplininden kopmamaya çalışan ev sahibi ekip Saray Belediyespor ilk devre tamamlanmadan beraberlik golünü bulmayı bildi. Karşılaşmanın ikinci devresi büyük bir çekişmeye sahne olurken, Saray Belediyespor bir gol bularak öne geçti. Saray Belediyespor, 1-0 geriye düştüğü maçı çevirmeyi bilen ve çok önemli bir 3 puan alarak zirve yolundaki iddiasını sürdürdü.
 
ULAŞ’TAN YARIM DÜZİNE GOL
Tekirdağ Birinci amatör ligi B grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Ulaş Belediye spor Ergene sahasında yaptığı maçta Ahımehmetspor’u 6-0 yendi.
Maça çok etkili başlayan ve rakip kaleyi abluka altına alan Ulaş Belediyespor Ahmet Kaya (2), Emre Düşünür (2)Özgür Aköz ve Durmuş Koç’un ayağından bulduğu gollerle üç puanı almasını bildi. Ulaş Belediyespor bu galibiyet ile 23 puanla ikinci sıraya yükselirken, Ahımehmet Gençlikspor ise altı puanda kaldı.
 
YILDIZ GENÇLİKTEN ÖNEMLİ GALİBİYET
Haftaya ikinci sırada giren Kapaklıspor’un bay geçtiği haftada alt sıraları ilgilendiren karşılaşmada Yıldız Gençlikspor deplasmanda Vakıflar Güvenspor’u geçerek ligde kalma adına büyük bir avantaj elde etti. Deplasmanda Vakıflar Güvenspor’a konuk olan Yıldız Gençlikspor maça fırtına gibi başladı. İlk dakikalardan itibaren rakibi karşısında etkili olan konuk ekip her iki devrede de bulduğu gollerle karşılaşmadan galibiyet ile ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile birlikte Yıldız Gençlikspor puanını 6 yaparken, Vakıflar Güvenspor ise 13 puanda kaldı.
 
LİDER SON 10 DAKİKADA KAZANDI
 A Grubunda lider Altınova Mahallesispor zorlu Çiftlikönüspor engelini 2-1’lik skor ile geçti. Son 10 dakika kala 3 puanı kurtaran Kırmızı – Siyahlı ekip puanını 27 yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Çiftlikönüspor ise bu sonuçla birlikte 13 puan ile 7. sırada kaldı. İkinci sırada ve Altınovaspor ile birlikte eşit puanda bulunan Karadeniz Gençlik Kulübü, son sırada bulunan rakibi Karacakılavuzspor’u rahat bir skorla geçti. Santrayla beraber maçın kontrolünü ele alan Bordo – Mavili takım, Yeşil – Beyazlıları 6-1 mağlup ederek zirve yarışında “Bende varım” dedi.
 
KUMBAĞSPOR YARIŞI BIRAKMIYOR
 Lig’de şampiyonluk şansı devam eden takımların başında gelen Kumbağspor, A.Sevindiklispor’u 4-1 gibi net bir skorla mağlup etti. Ev sahibi takımın cezası nedeniyle Hayrabolu sahasında oynanan mücadelede rakibine pozisyon üstünlüğü vermeyen yeşil – beyazlılar 90 dakika sonunda 3 puanı 3 golle almasını bildi.
 
SON SANİYEDE 1 PUAN
 I.Amatör’de 11. haftanın berabere biten tek karşılaşmasında Akçeşmespor ile 100. Yıl Spor birbirine diş geçiremedi. 80. dakikaya 1-0 önde giren 100. Yıl Spor, kalesinde 2 gol birden gördü ve geriye düştü. 94. dakikada golü bulan sarı – siyahlılar “1” puanı son saniyede aldı. Bu golün ardından santra olmadan hakem maçı bitirdi ve 2 takımda 1’er puanı paylaştı. Haftanın “derbi” niteliğindeki mücadelesinde Büyük Çınarlıspor ile Aydoğdu Gençlik Kulübü kozlarını 13 Kasım Stadyum’unda paylaştı. İlk yarı ve ikinci yarısı oldukça tempolu mücadelede Çınarlıspor, bir ve ikinci devrede bulduğu gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve puanını 19’a çıkartarak üst sıralara tırmandı.
 
A GRUBU PUAN DURUMU
1-Altınova Mahallesispor 27
2-Karadeniz Gençlikspor 27
3-Kumbağspor 25
4-Büyük Çınarlıspor 19
5-Aşağı Sevindikspor 18
6-Aydoğdu Gençlikspor 18
7-Çiftlikönüspor 13
8-Akçeşmespor 7
9-100.Yılspor 7
10-Karacakılavuzspor 1
 
B GRUBU PUAN DURUMU
1-Sitespor 28
2-Ulaş Belediyespor 23
3-Kapaklıspor 21
4-Saray Belediyespor 19
5-Vakıflar Güvenspor 13
6-Fevzipaşaspor 10
7-Ahımehmet Gençlikspor 6
8-Yıldız Gençlikspor 6
9-Çukuryurtspor 3
 
Haber / Gökhan YILMAZ