Sedefçi, "Yeniden ihaleye çıkacağız”

Edirne Belediyesi Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisleri konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şartnamenin yeniden hazırlanarak Ocak ayının ortalarında belirlenecek bir tarihte yeniden ihaleye çÄ

GÜNDEM 11.12.2013 17:35:00 0
 Sedefçi, "Yeniden ihaleye çıkacağız”
VATANDAŞI ÇÖP DERDİNDEN KURTARMIŞ OLACAĞIZ
 
İhaleyi alacak olan firmanın 29 yıllığına çöplerin ve tıbbi atıkların yakılarak, imhasının sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Türkiye'de örneği çok fazla olmadığından iyi araştırma yapmak zorunda kaldık. Çünkü 29 yıl ihaleyi alacak olan bu firmayı Edirne Belediyesine bağlıyorsun, bir bağ kuruyorsun. Yapılan bu bağ da bir yanlış olmaması gerektiğini düşünüyorum. İnce ince dokuyarak bu işi doğru yapmak adına proje ürettik, şartname hazırladık. İnşallah 15 Ocak'ta yapacağımız ihaleye bir firma talip olur. Sanırım Şubat ayında bu çöplüğümüzde kapatmayı hedefliyoruz. Yeni yapılacak olan katı atık tesisine çöpleri dökerek, Yeniimaret ve Yıldırım Hacı Saraf Mahallesi sakinlerini de çöp derdinden kurtarmış olacağız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
GENEL BAŞKANIM BANA BİR SÖZ VERMEDİ
 
Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 21 Aralık'ta Edirne'ye davet ettiğini anımsatan Hamdi Sedefçi, "Daha önce geleceğini söylemişti ama Parti Meclisi ve MYK toplantısı olduğundan gelemeyecek. Genel Başkanım bana söz vermedi ve tarih de vermedi. Şu anda Kültür Merkezi'nin temelini hazırladık Genel Başkanımız 'Geliyorum' dediği anda temel atma imkânımız var. Temeli birlikte atacağımızı düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Emine LALE