ÜDTS tanıtım toplantısı düzenlendi

Tekirdağ'da Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü'nce Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi (ÜDTS) tasarlama toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 11.12.2013 17:24:00 0
 ÜDTS tanıtım toplantısı düzenlendi
SİSTEM 7 ÜRÜN GRUBUNDA KULLANILACAK
 
Tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşmasını temin etmek, sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini ve satışını engellemek üzere ÜDTS Sistemin uygulanması, tanıtılması, firmaların sisteme dâhil edilmesi ve etiket taleplerinin alınması hususunda alkollü içki üreten firmaları bilgilendirmek amacıyla Tekirdağ Valiliği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından toplantı düzenlendi. Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda ÜDTS'nin alkollü içkiler, bal, bebek gıdaları, takviye edici gıdalar, enerji içecekleri, bitkisel sıvı yağlar ve çay olmak üzere 7 ürün grubunda kullanılacağı ifade edildi.
 
64 KİŞİ KATILDI
 
Toplantıya Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, ÜDTS Sistem Sorumlusu Gıda Mühendisi Çağdaş Akçapınar ile Tekirdağ' da ki alkollü içki üreten 1 rakı, 1 bira ve 46 şarap üretici firmanın tamamı olmak üzere 64 kişi katıldı. Tekirdağ' da ÜDTS sistem uygulayıcısı olarak görevlendirilen Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli Gıda Kontrol Görevlisi Mühendis İbrahim Onat, alkollü içki üreten işletme yetkililerine bilgi verdi.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN