Belindir, “Borcumuzun 4 katı kadar alacağımız var”

Büyükşehir kanunu ile sınırların ortadan kalkarak belde ve köylerin ilçelere bağlanması birçok sorunu beraberinde getirirken, 30 Mart itibari ile tüzel kişiliği sona erecek olan Veliköy Belediyesi’nde tam t

GÜNDEM 10.12.2013 18:31:00 0
 Belindir, “Borcumuzun 4 katı kadar alacağımız var”
KOMİSYON ÇALIŞMALARINI TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR
 
Veliköy Belediye Meclisi Geçtiğimiz günlerde 2013 yılının son meclis toplantısını yaptı. 2014 yılı 1 Ocak-31 Mart dönemine ilişkin tahmini gelir ve gider bütçesi 4 milyon 620 bin TL olarak oy birliği ile kabul edildi. 2013 sonu ile mali tablo konusunda değerlendirmede bulunan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Büyükşehir statüsü kazanan Tekirdağ’a bağlı ilçelerin mülki sınırları içinde yer alan köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği sona erdi. Bu çerçevede Veliköy Belediyesi de Çerkezköy Belediyesi sınırlarına katıldı. Devir ve tasfiye için oluşturulan komisyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor” dedi.
 
YANLIŞ VE LÜZUMSUZ HARCAMALARIN ÖNÜNÜ KESTİK
 
Veliköy Belediyesi personelini, taşınır ve taşınmazlarını, iş makineleri, diğer taşıtları, kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını, masaya yatırarak devir ve tasfiye için gereken çalışmaları yaptıklarını belirten Hanifi belindir, “Belediyemizi borçlu olarak devraldık. Küçük bir belediye olmak, personel sayımızın az olması bizleri asla karamsarlığa itmedi. Amacımız hem sürdürülebilir kaynaklar yaratmak, hem de kaynaklarımızı yaşadığımız şehrimize en doğru ve verimli şekilde aktarmak oldu. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana mali disiplin konusunda asla taviz vermeden çalıştık. İnsan ve para yönetimine özel bir önem verdik. Hem işgücü israfının, hem de yanlış ve lüzumsuz harcamaların önünü kestik. Park-bahçe, temizlik ve bakım hizmetlerini özelleştirdik. Böylelikle modern çevre ve şehirciliğin ana gereksinimlerini yerine getirmekle birlikte, vatandaşımıza kendi içerisinde denetimi sağlanabilen kaliteli hizmetler sunmaya başladık” ifadelerini kullandı.
 
YOL HARİTAM OLDU
 
Belediye olarak sağladıkları tasarrufların yeni hizmetlerin kendilerine kapılarını açtığını kaydeden Belindir, “Bazı asli hizmetleri vermekte dahi zorlanırken, bu gün modern eğitim yuvalarımız ile üniversitemiz ile 2 adet OSB ile, alt ve üst yapısı tamamlanmış modern yaşam alanlarımızla, hürriyet meydanımızın da içinde olduğu modern park ve bahçelerimizle örnek bir kent olma yolunda ilerliyoruz. Kendi sermayemizle kurduğumuz işyerlerimizde nasıl ki her zaman güzellikler ve başarıyı arzuluyorsak, kamu kuruluşu olan belediye hizmetlerinde de aynı hassasiyeti göstermek benim yol haritam oldu” dedi.
 
BELEDİYEMİZİN CARİ BORCU 700 BİN TL
 
Veliköy Belediyesi’nin bugün SGK borcunun bulunmadığını söyleyen Belindir, “Oldukça yüksek olan elektrik  ve vergi borcu faiz limanından açığa çıkarılarak cezaları ödendi. Ana paraları yapılandırıldı. Planlı olarak ödeme düzenine kavuşturuldu. Böylelikle faiz yükü ortadan kaldırılarak, boşa giden sermaye Veliköy’e hizmet olarak geri çevrildi. Belediyemizin cari borcu 700 bin TL’dir. Bunun yanında belediyemizin kasasında 2,5 milyon TL nakit bulunmaktadır. Ayrıca piyasa alacağımız, borcumuzun yaklaşık 4 katı kadardır. Bu hizmetleri sağlarken Veliköy Belediyesi yerinde saymamış, eğitimden kültüre, alt yapıdan doğalgaza, sanayiden tarıma, ulaşımdan hayvancılığa kadar, sosyal belediyecilik kavramlarını yerine getirmiştir” diye konuştu.
 
SON DERECE GURURLUYUM
 
Veliköy’ün Çerkezköy’e birçok bakımdan kolaylıklar sağlayacağını ifade eden Hanifi Belindir, “Şehri için çalışan bir belediye başkanı olarak, borçsuz bir belediye, hatta dev yatırımların yanı sıra alacaklı bir belediye olmanın haklı gururu ile halkımın karşısına çıkarak AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olmaktan dolayı son derece gururluyum. Bana takım arkadaşlığı eden başta meclis üyelerimiz olmak üzere, her bir birimimizde çalışan değerli personelimize ve gönül birliği yaptığımız Veliköy halkına sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ